Hazine ve Maliye Bakanlığı: Bakan Şimşek'in enflasyon açıklaması çarpıtıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mehmet Şimşek’in bugün katıldığı bir program sonrası muhabirlerin enflasyon sorusuna verdiği cevabın bazı medya kuruluşları tarafından çarpıtıldığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 22:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 22:11

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, katıldığı programda konuştuğu esnada Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yıllık enflasyon verileri hakkında detaylı bilgiye sahip olmadığı için enflasyonla ilgili görüşlerini ifade edemediği belirtti.

Olay, Bakan Şimşek'in, Ankara'daki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına katılmak üzere aracına giderken bir muhabirin yönelttiği soruya verdiği yanıtla başladı. Bakan, henüz verilere dair analiz yapamadığı için enflasyon hakkında bilgisi olmadığını dile getirdi.

Bakan Şimşek, konuyla ilgili daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, enflasyon rakamlarının gerilemeye başladığını ifade etti.

Ancak bazı medya kuruluşları, bu açıklamayı bağlamından kopararak, Bakan Şimşek’in enflasyonla ilgili bilgi sahibi olmadığı izlenimini yaratmaya çalıştı. Bu durum, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir çarpıtma olarak değerlendirildi.

Bakanlığın açıklamasında, bu tür yanıltıcı habercilik anlayışı şiddetle kınanarak, enflasyon verilerinin olumlu bir seyir izlediği bir dönemde yapılan bu tür haberlerin iyi niyetten uzak olduğu vurgulandı.