Faturalara destek devam ediyor mu?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Bin liralık gaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ı halen devletimiz tarafından karşılanıyor. Bütçe imkanları mertebesinde bu desteklere devam edeceğiz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 15:36

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk oldu. Burada merak edilen sorulara yanıt veren Bakan Bayraktar önemli açıklamalarda bulundu.

Hazine üzerinden vatandaşlara ciddi destekler verdiklerini belirten Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarında devlet desteğinin devam ettiğini ifade etti. Bayraktar, “Bin liralık gaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ı halen devletimiz tarafından karşılanıyor. Bütçe imkanlarımız doğrultusunda bu destekleri sürdüreceğiz. Amacımız, vatandaşlarımızı dünyada artan fiyatlara karşı korumak” dedi.

Karadeniz gazının Cumhuriyet tarihinin en büyük doğal gaz keşfi olduğunu vurgulayan Bayraktar, bu gazın 2,6 milyon haneye yetebilecek üretim kapasitesine ulaştığını belirtti. Günlük 6 milyon metreküp üretim gerçekleştirdiklerini ve Eylül sonunda bu miktarın 7 milyon metreküpü geçeceğini ifade eden Bayraktar, ilk fazdaki 10 milyon metreküp hedeflerine 2025’in ilk çeyreğinde ulaşacaklarını ve buradan 4 milyon hanenin ihtiyacını karşılayacaklarını açıkladı.

Bayraktar, Singapur’dan yola çıkan yüzer üretim platformunun şu anda Akdeniz’de bulunduğunu ve bu ayın 26-27’sinde Türkiye'ye geleceğini duyurdu. Platformun Çanakkale’de bazı işlemlerinin ardından Filyos’a hareket edeceğini belirten Bayraktar, 2026 ortasında bu platformun Sakarya Gaz Sahası’na gönderileceğini ve 10 milyon metreküp ek üretim kapasitesi sağlayacağını söyledi. 2026'nın ortasında toplamda günlük 20 milyon metreküpe ulaşacaklarını ve bu miktarın 8 milyon hanenin ihtiyacını karşılayacağını ekledi.