Doğrulanmış ilan ne demek, uygulama ne zaman başlıyor?

Emlakta "doğrulanmış ilan" uygulamasına ilişkin araştırmalar sürüyor. Peki, Doğrulanmış ilan ne demek? Doğrulanmış ilan uygulaması ne zaman başlıyor? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 15:49

Emlakta doğrulanmış ilan dönemine ilişkin araştırmalar devam ediyor. Peki, Doğrulanmış ilan ne demek? Doğrulanmış ilan uygulaması ne zaman başlıyor? İşte detaylar... 

Doğrulanmış ilan nedir?

Vatandaşlar, artık e-Devlet üzerinden kendi gayrimenkullerini seçip, bir emlakçıyı yetkilendirme işlemini gerçekleştirebilecek. Emlakçılar, aldıkları yetki ile emlak portallarına ilan girebilecek ve bu ilanlar "doğrulanmış ilan" olarak yayımlanacak.

Yeni uygulama, gayrimenkul ilanı verme sürecini resmi hale getirerek, tüketici mağduriyetlerini önlemeyi ve sahte ilanlarla fiyat manipülasyonlarının önüne geçmeyi amaçlıyor. Ayrıca, yetki belgesi olmayan emlakçıların ilan vermeleri engellenerek, kayıt dışı emlakçılıkla da mücadele edilecek. Bu düzenleme ile emlak sektöründeki şeffaflık ve güvenlik artırılacak. 

Doğrulanmış ilan düzenlemesi ne zaman başlıyor? 

Konuya ilişkin açıklama yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Emlak’ta doğrulanmış ilan düzenlememiz bugünden (15 Eylül) itibaren uygulanmaya başlanmıştır. Yeni düzenlememizle beraber sahte ilanların, ilan kirliliğinin, tüketici mağduriyetlerinin, yetki belgesiz ve kayıt dışı emlakçılık faaliyetlerinin önlenmesi ile piyasada fiyat istikrarının sağlanması amaçlanmaktadır. Başta emlak sektörümüz ve taşınmazlarını kiraya verecek vatandaşlarımız olmak üzere tüm ilgililerimizin yeni düzenlemeye hassasiyetle dikkat etmeleri gerekmektedir." dedi.