Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz TOBB Yönetim Kurulu ile buluştu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025-2027 dönemini içeren Orta Vadeli Program (OVP) hazırlıklarına devam ettiğini belirterek TOBB Yönetim Kurulu Üyelerinin reel sektörü ilgilendiren farklı hususlara ilişkin tespit, görüş ve önerilerini aldıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 09:40

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025-2027 dönemini içeren OVP hazırlıklarına devam edildiğini ifade ederek eylül ayında açıklanacağını belirtti.

Yılmaz, bu kapsamda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmada TOBB Yönetim Kurulu Üyelerinin hem güncellenecek OVP hem de reel sektörü ilgilendiren hususlara ilişkin tespit, görüş ve önerilerini aldığını açıkladı.

Dünyada ve bölgede ekonomik ve jeopolitik bakımdan zorlu bir dönemden geçildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Siyasi istikrar ve güven ortamında, istişarelere dayalı öngörülebilir politikalar ile güçlü bir şekilde geleceğimizi inşa ediyoruz. Bu süreçte iş dünyamızın tecrübe birikimine ve dinamizmine güveniyoruz” dedi.

Önümüzdeki dönemde de temel amacın enflasyonu düşürmek, istikrar içinde büyümek, sosyal refahı kalıcı olarak artırmak olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl yayınladığımız OVP’nin ana çerçevesini koruyarak; yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı desteklemeyi sürdüreceğiz. Ayrıca, tarihimizin en büyük deprem afetinin yaralarını sarmaya ve ülkemizi geleceğe çok daha dirençli hazırlamaya dönük çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, görüş ve önerileriyle çalışmalara katkı veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB yönetiminin üyelerine teşekkür etti.