Mülakat kalktı mı? Son durum ne? Bakan Tekin açıklama yaptı mı?

Öğretmenlikte mülakat kalktı mı sorusunun yanıtı için vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Peki öğretmenlikte mülakat kalktı mı, devam edecek mi? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, açıklama yaptı mı? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2023 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2023 08:42
https://bursahayat.com.tr/

Öğretmenlik mülakatları nasıl olacak sorusu gündemi meşgul ediyor. Bir yıllık KPSS maratonunun ardından sınava giren binlerce aday geçtiğimiz günlerde sınav sonuçlarını öğrenmişti. Öğretmen olarak atanmak isteyen adaylar sırasıyla Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve ÖABT sınavlarının ardından kontenjana girmeleri durumunda mülakata çağrılıyordu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamalar sonrası öğretmenlik mülakatlarında son durum merak konusu oldu. Peki, öğretmenlikte mülakat kalktı mı, devam edecek mi? Öğretmenlik mülakatı nasıl yapılacak? İşte, öğretmenlik mülakatında son gelişmeler…

ÖĞRETMENLİK MÜLAKATI KALKTI MI?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada mülakat sürecinin değişeceğini ifade etti.

Bakan Tekin mülakat sürecini düzgün bir yapıya dönüştürmek istediklerinin altını çizerek alımların zaman alacağını söyledi.

Açıklamasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mülakatların uygulanış biçiminden rahatsız olduğunu hatırlatan Tekin " Bu sebeple KPSS sınavına giren ve mülakat sürecine dahil olan öğretmenlerimize artık elektronik ortamda hazırlanan sorular sorulacak." ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında aday öğretmenlere 45 dakikalık ders saati içinde kendine sorulan soruyu anlatmalarının isteneceğini vurgulayan Bakan " Uzman ve başöğretmenlerden oluşan bir jüri olacak. Jürinin bu mülakatlarda neyi ölçeceğine dair bir kılavuzumuz da var. 45 dakikalık mülakatın son kısmında adayımız kendi sorusuyla ilgili bir de yazılı cevap da verecek.  Tüm bu sınav kamerayla kayda alınacak. Aramıza katılacak arkadaşımızın alan bilgisini ve bildiğini aktarma becerisini bu şekilde göreceğiz." dedi.