KPSS branş sıralaması nedir, nereden öğrenilir?

2024 KPSS ortaöğretim branş bazında sıralama merak edilerek araştırılıyor. Peki, KPSS branş bazında sıralamalar açıklandı mı? KPSS ortaöğretim branş sıralamaları nasıl sorgulanır?

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 13:47

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları 4 Ekim Cuma günü erişime açıldı. Adaylar, sınav sonuç ekranında aldıkları puanları öğrenerek, hangi kurumlara tercih yapabileceklerini araştırmaya başladı. Alım yapılan puanlar yıllara göre değişiklik gösterse de, birçok kamu kurumu ortaöğretim (lise) puanlarıyla alım gerçekleştirdi. Özellikle üniversiteler, bakanlıklar ve başkanlıklarda çeşitli kadrolara KPSS P94 puanı ile alımlar yapılmaktadır. Adaylar, KPSS ortaöğretim puanlarıyla birlikte iki yıl boyunca tercih yapma imkanına sahip olacaklar.

KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİH TARİHLERİ

ÖSYM, KPSS-2024/1 kapsamında bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemlerini gerçekleştirdi. Tercih işlemleri, 11-18 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak. Henüz KPSS ortaöğretim tercihleriyle ilgili ÖSYM’den yeni bir bilgilendirme gelmedi.

KPSS ortaöğretim tercih takvimi duyurulduktan sonra, adaylara yönelik kılavuz paylaşılacak. Bu kılavuzda, tercih edilebilecek meslekler, kontenjanlar ve diğer önemli bilgiler yer alacak. Adayların, tercih süreçlerini yakından takip etmeleri öneriliyor.

2024 KPSS BRANŞ BAZINDA SIRALAMALAR AÇIKLANDI

2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sonuçları açıklandı ve adayların branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne yansıtıldı. Adaylar, kendi başarı durumlarını öğrenmek için ÖSYM’nin resmi sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresine girerek T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle sıralamalarını sorgulayabilirler.

BRANŞ BAZINDA SIRALAMA NEDİR?

Branş bazında sıralamalar, adayların aynı alanda sınava giren diğer adaylarla olan başarı durumlarını değerlendirmelerine olanak tanır. Bu hizmet, adayları bilgilendirmek amacıyla sunulmuştur. Ancak, görüntülenen sayfa resmi belge niteliği taşımamaktadır; değerlendirmelerde ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

Sıralama işlemleri, adayların ÖSYM sistemindeki aktif eğitim bilgileri ve başvuruda belirttikleri eğitim bilgilerine dayanarak hazırlanmıştır. Öğretmen alımlarında KPSS P10, P120 ve P121 puan türleri kullanılmakta ve Milli Eğitim Bakanlığı, atanacak adayların sıralamalarını alanlarına göre belirlemektedir.