Girişimcilikte Ahilik rüzgarı: Yeni nesil eğitimle tarih ve gelecek buluşuyor

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitici Eğitimi Kursu başladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 11:29

Türkiye'nin mesleki ve teknik eğitimdeki geleceğe yönelik vizyonunu belirlemek amacıyla hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi'nde öne çıkan stratejilerden biri, milli ve manevi değerleri güçlendirmek ve fütüvvet ehli mezunların iş hayatında etkin roller üstlenmelerini sağlamak için ülke genelinde Ahilik kültürünü esas alan bir yaklaşımın başlatılmasıdır. Bu kapsamda, öğrencilerin karakter gelişimlerine katkıda bulunmak ve ülkenin geleceği için sağlam bir temel oluşturmak hedeflenmektedir.

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Genç Girişimci Ahiler" Projesi kapsamında, öğretmen ve öğrencilere Ahilik kültürünün ve girişimciliğin tarihsel ve kültürel bağlamda önemini öğretmeyi, modern girişimcilik yetkinliklerini kazandırmayı ve Ahiliğin toplum tarafından kabul görmüş bir kalite güvence sistemi olduğunu vurgulamayı amaçlayan "Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitici Eğitimi Kursu" öğretmenlerin erişimine sunuldu.

Bu eğitim programı, öğretmenlere Ahilik kültürünü ve girişimcilik becerilerini derinlemesine kavrayabilme fırsatı tanırken, edindikleri bilgileri öğretim süreçlerinde etkili bir şekilde kullanabilmeleri için gerekli yetkinlikleri kazandırmayı hedefliyor.

"Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitici Kursu", 81 ilden yöneticilerin ve öğretmenlerin katılımıyla 19-23 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek.

Bu eğitim programı kapsamında, katılımcı yöneticiler ve öğretmenler, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı okul ve kurumlarda görevli atölye ve laboratuvar dersi öğretmenlerine yönelik "Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitimi Seminerleri" düzenleyerek Ahilik kültürü ve girişimcilik konularında farkındalığı artırmayı hedefleyecekler.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi akademisyenleri tarafından çevrim içi olarak gerçekleştirilecek eğitimde, Ahilik kültürünün tanıtımı, fütüvvet ve Ahilik kavramlarının özellikleri, tarihsel gelişimi, Anadolu'daki yeri, modern girişimcilik ilkeleri ve uygulamaları ile Ahilik ve girişimcilik bağlamında iş hayatındaki etik değerlerin önemi ve etkileri gibi konular ele alınacak. Ayrıca, bu bilgilerin günlük yaşamda etkin bir şekilde uygulanmasına yönelik pratik uygulamalar da paylaşılacak.