2024-TUS ve STS sınav giriş belgeleri erişime açıldı: Adaylar hazır mı?

Yılın en önemli sınavlarından olan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (STS) için geri sayım başladı. ÖSYM'nin duyurusuyla birlikte adaylar, sınav giriş belgelerine erişim sağlayabilecekleri heyecan verici bir aşamaya geldiler. Peki, adaylar bu zorlu sınav maratonuna hazır mı? İşte, TUS ve STS sınavlarına dair detaylar ve adayların son hazırlık süreci...

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 19:29

Tıp alanında kariyer yapmayı hedefleyen binlerce aday, 2024-TUS ve STS sınavlarının tarihlerini merakla bekliyordu. Sonunda, ÖSYM'nin duyurusuyla birlikte sınav tarihleri netlik kazandı ve adaylar için heyecanlı bir süreç başladı. Tüm detaylar haberimizde.

TUS VE STS SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU

ÖSYM tarafından düzenlenen 2024-TUS 1. Dönem Sınavı ile 2024-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem Sınavı için sınav giriş belgeleri erişime açıldı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren TUS sınav giriş belgelerini T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden edinebilecekler.

Sınav takvimi doğrultusunda, TUS 1. dönem sınavları 17 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Adaylar, sınav saatlerine dikkat etmelidirler. 2024-TUS (1. Dönem) Temel Tıp Bilimleri Testi ile 2024-STS Tıp Doktorluğu (1. Dönem) 1. Aşama Sınavı için adaylar, saat 10.00'dan sonra, Klinik Tıp Bilimleri Testi ile 2024-STS Tıp Doktorluğu (1. Dönem) 2. Aşama Sınavı için adaylar ise saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar.

ÖSYM'nin duyurusunda, sınav giriş belgelerinin erişime açılmasının ardından adayların ve kamuoyunun bilgilendirildiği belirtildi. Adaylar, belirtilen tarih ve saatlerde sınav binalarında hazır bulunmalı ve gerekli önlemleri almalıdırlar.