Gazze 13 gündür bombalanıyor! İsrail, kara saldırısına hazırlanıyor

İsrail ordusunun 7 Ekim'de başlayan savaşın 13'üncü gününde Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden, Sisi'nin sınırı açmayı ve 20 kamyonun geçmesini kabul ettiğini söylerken, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara operasyonu yapmak için hazırlıklarını tamamladığı da duyuruldu. İşte gelişmeler...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2023 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2023 10:06

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları 13 gündür devam ediyor. Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’ndeki Tel el-Hawa semtinde bulunan Al-Quds Hastanesi’nin yakınına hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Saldırı anına ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Filistin Kızılayı, hastanede yerinden edilmiş 8 binden fazla Filistinlinin bulunduğunu açıkladı. Saldırıda can kaybı bildirilmedi.

Dün akşam saatlerinde İsrail tarafından Gazze Şeridi'ndeki Al Ahli Arab (Baptist) Hastanesi'ne gerçekleştirilen saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 471 kişi hayatını kaybetmişti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında bugüne kadar 3 bin 478 kişi hayatını kaybetti, 12 bin 65 kişi de yaralandı.

19 EKİM İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA DAKİKA DAKİKA YENİ GELİŞMELER

07:10 BATI ŞERİA'DA GECE BOYU BASKIN DÜZENLENDİ

 Filistin haber ajansı WAFA'da geçen haberlere göre, Batı Şeria'da Ramallah ve batısındaki Budrus ve Kıbya köyleri, Naleyn beldesi, Tulkerem kentinin doğusundaki Nur Şems Mülteci Kampı, Beyt Lahim kentinin güneyindeki Dehişe Mülteci Kampı, Batı Şeria'nın kuzeyinde Tubas kentinin doğu girişindeki semtler, Nablus, El-Halil ve Kalkıliye kentleri İsrail askerleri tarafından çeşitli baskınlara maruz kaldı.

06:00 İSRAİL KARA HAREKATI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

KAN'ın haberinde, Gazze sınırı bölgesinde üç günden bu yana İsrail ordusu ile Filistinli gruplar arasında herhangi bir çatışma yaşanmadığı belirtildi.

Kuvvetlerin hareketi ve konumlandırılması da dahil olmak üzere tüm gelişmelerin, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne girmek için hazırlıklarını tamamladığını gösterdiği ifade edilen haberde, Gazze'ye yapılacak kara harekâtının, savaşın "Yahudi yerleşim birimlerinin silahlı Filistinlilerden temizlenmesinden sonraki" ikinci aşaması olduğu aktarıldı.

YİNE SİVİL YERLEŞİMLERİ VURULDU 

Akşam saatlerinde El-Kuds Hastanesi yakınları hedef alındı. Yoğun hava saldırısı sonrası hedef alınan yerlerde yangın çıktı.

İsrail güçleri, Gazze’deki Tel el Hava mahallesi yerleşim yerlerini de bombalandı.

Saldırılarda ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.

20 KAMYON İNSANİ YARDIM 

ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin insani yardımları taşıyan yaklaşık 20 kamyonun Gazze'ye ulaşması için Refah Sınır Kapısı'nı açmayı kabul ettiğini söyledi.

AP'nin haberine göre Biden, Sisi ile yaptığı telefon görüşmesinde, Sisi'nin başlangıç olarak yaklaşık 20 kamyonun Gazze'ye gitmesi için sınırı açmayı kabul ettiğini belirtti.

Biden, insani yardımlara Hamas'ın el koyması durumunda "bunların sona ereceğini" ifade etti. Beyaz Saray yetkilileri de insani yardımların en erken yarın gitmeye başlayacağını kaydetti.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden ve Sisi, telefon görüşmesinde, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılmasındaki işbirliği konusunu ele aldı.

İki lider, Birleşmiş Milletlerin insani yardım çağrısına "acil ve güçlü" şekilde yanıt verilmesinin teşvik edilmesinde mutabık kaldı.

Orta Doğu'da istikrarın korunması ve çatışmaların kızışmasının önlenmesi için bölgede kalıcı barışın sağlanması konusunda anlaşan Biden ve Sisi, ABD ile Mısır arasındaki stratejik ortaklığa olan bağlılıklarını bir kez daha yineledi.