Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Asım Pars Sezonu’nun 25. haftasında Bursaspor Yörsan, İstanbul deplasmanında Galatasaray’a 95-89 yenilerek üst üste üçüncü mağlubiyetini aldı. Timsahlar, ilk yarıda etkili bir performans sergilese de ikinci yarıdaki dağınık oyunları sonucu parkeden mağlup ayrıldı.
Mücadeleye hızlı başlayan Bursaspor, Donte Grantham ve David DeJulius’un sayılarıyla kısa sürede farkı açtı. İlk çeyreği 25-15 önde kapatan yeşil-beyazlılar, ikinci periyotta da üç sayılık atışlarla farkı çift haneye çıkardı.
Ancak Galatasaray, ikinci periyodun ortalarında savunma sertliğini artırarak çaldığı toplarla hızlı hücum sayıları buldu. Bu bölümde 21-10’luk bir seri yakalayan sarı-kırmızılı ekip, ilk kez 36-35 öne geçti ve ilk yarıyı 44-41 üstün tamamladı. İlk devrede Bursaspor’un 7 top kaybı yapması dikkat çekti.
İkinci yarıya Jaylon Brown’ın sayılarıyla başlayan Bursaspor, Josh Sharma’nın bloklarıyla savunmada direnç gösterse de, hücumda yaptığı basit hatalar maçın gidişatını değiştirdi. Özellikle 3. periyotta üst üste top kayıpları yapan Timsah, Rob Gray’i de durduramayınca fark 12 sayıya çıktı (69-57).
Son periyotta toparlanmaya çalışan Bursaspor, Donte Grantham ve Yiğitcan Saybir ile farkı kapatmaya çalıştı. Ancak Galatasaray’ın dış atış isabetleri ve pota altında Izundu’nun etkili oyunu karşısında direnç gösteremedi. Son dakikalarda farkı 4 sayıya kadar indirse de, geç kalan reaksiyon galibiyet için yeterli olmadı.
Maçı 95-89 kaybeden Bursaspor Yörsan, 25. haftayı 10 galibiyet, 15 mağlubiyetle tamamladı.