Yıldırım’da anahtarlar teslim edildi

Yıldırım Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Çınarönü Mahallesi Rezerv Alan Kentsel Dönüşüm projesinde anahtarlar teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 13:31

Çınarön Mahallesinde düzenlenen Anahtar Teslim Törenine başta Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, parti temsilcileri ve meclis üyeleri katıldı.

Anahtar Teslimi öncesinde konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Kıymetli Hemşerilerim hepimizin malumu Bursa bir deprem kuşağı şehri bu bilinçle hareket etmek hepimizin sorumluluğudur. Bizde yıldırım Belediyesi olarak işi en temelinden sağlam bir yapı yaparak sorunu çözmeye başladık. Birçok semtimizinde tapu ve imar çalışmalarını tamamladık. Oradaki vatandaşlarımıza tapularını teslim ettik. Şu amda da yoğun bir şekilde devam eden çalışmalarımızla birlikte Hacivat, Çınar önü gibi mahallelerimizde de bu çalışmaları tamamlayacağız. Biz sadece yeni binalar yapmıyoruz. Yaptığımız çalışmalar bir ıslah ve iyileştirme çalışmasıdır. Her projemizde yeni bir bina kazandırırken aynı zamanda çevreye sosyal yaşam alanları da kazandırıyoruz. Mevlânâ’da başlattığımız kentsel dönüşüm projesinde 100.000 metrekarelik alanda 40.000 metrekare sosyal yaşam alanlarına ayrıldı.

Sözlerine devam eden Başkan Yılmaz, "Yıldırım’da 26 farklı noktada kentsel dönüşüm projeleri yürütüyoruz. Bu projeler TOKİ, Büyükşehir Belediyesi ve özel sektör ile iş birliği içinde gerçekleştiriliyor. Hedefimiz, bu beş yıllık süreç içerisinde Yıldırım’da 30.000 yeni konut üretmek. Bu süreçte destek veren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Kentsel dönüşüm, sadece belediyenin değil, toplumun ortak sorumluluğudur. Hep birlikte el ele vererek, Bursa’nın ve ülkemizin geleceğini şekillendirebiliriz. Rabbim, kentimizi tüm hemşerilerimizle birlikte korusun. Mollarap Bölgesinde teknik bir aksaklık nedeniyle bir toprak kayması meydana geldi. Burayla ilgili problemleri çözmek için tüm çalışmaları yaptık. Ama maalesef orada bununun gibi bir konut projesi yapılmasının mümkün olmadığını öğrendik. 20 m2 alanın 13m2 konut alanına çevirdik. Önümüze bulunan arazide de Üniversitemiz ile birlikte bir teknokampı Yıldırım ilçemize kazandırmayı planlıyoruz. Toprak kaymasında insanlar yalnıza evlerini değil aynı zamanda anılarını da kapattı. Oraya geri dönmemiz mümkün değil. Biz de burada bir nebze olsun içlerine su serpmek için buradan konut vermek istedik. Bir kısım kabul etti bir kısım vatandaşımız aldığı ücret ile başka bölgelerde ev almak istedi. Rabbim bir daha bize böyle afet yaşatmasın. Afet yalnıza deprem değil. Toprak kayması, sel de tehlikeli sonuçlara sebep olan doğal afetlerimiz.” dedi.

“KAÇAK YAPAY KARŞI HEP BİRLİKTE DİK DURMALIYIZ”

Kaçak paslaşma ile mücadele ettiklerini dile getiren Başkan Yılmaz, “Her hafta bir iki gün kaçak yapı yıkım programlarımız oluyor. Bu biziz istediğimiz bir şey değil. Ama yapılması gerekiyor. Hepimiz kaçak yapıya karşı bir dik duruş sergilememiz gerekiyor. Bugün sosyal bir alan oluşturamazsak. Yarın öbür gün sosyal sorumlar ile karşılaşıyoruz. Onun için imar ve kentleşme bizim en fazla üzerinde durduğumuz bir çalışma. Yaptığımız her kentsel dönüşüm projesinin çevresine de etki ettiğini görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hızla dönüştürdüğümüz şehrimizi hızla geliştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

“HERKESİN YÜZÜ GÜLÜYOR”

Sorunsuz tamamlanan bir proje olduğunu herkesin yüzünü güldürdüğünü belirten Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, “Bugün burada herkesin yüzü gülen bir törende bir araya geldik. Daha sağlıklı ve güzelli bir yapıya dönüşen ilçemizi görmekten mutluluk duyuyoruz. Kentsel dönüşüm yapılarak Çınarönü mahallemize çok güzel bir kentsel dönüşüm kazandırdık. Bu yapının güzelliğini daha da yakından görünce ne kadar başarılı ve güzel bir proje olduğunu gördük. Güvenli bir yaşam alanında vatandaşlarımızın yaşaması bizlere huzur veriyor. Belediye Başkanımız başta olmak üzere bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hak sahibi tüm vatandaşlarımıza da hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından anahtar teslimi gerçekleştirildi.