Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı, Genel Başkan Ümit Özdağ'ın tutuklanmasına tepki göstermek amacıyla bir araya geldi.
Düzenlenen basın açıklamasında, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, Türk milletinin refahı ve bağımsızlığı için verdiği mücadele nedeniyle hukuksuz bir şekilde gözaltına alınıp tutuklanmasının protesto edildiği belirtildi.
Ayrıca, bu haklı davada kendilerine destek veren siyasi parti il başkanlarına ve yöneticilerine teşekkür edilerek, Bolu'da yaşanan yangın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine sabır dilendi.
Ümit Özdağ'ın Antalya'daki 4. il başkanları toplantısında yaptığı konuşma sonrasında, cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla Ankara'da akşam yemeği yediği sırada İstanbul'dan gelen özel bir ekip tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılmasının, Genel Başkan’ın ikametgahı Ankara olmasına rağmen manidar bulunduğu ifade edildi.
Ümit Özdağ’ın Türk milletinin değerlerini savunan, Atatürk'ün bağımsızlık ruhunu yaşatan bir lider olduğunun altı çizildi.
Bu mücadele sırasında yaşananların, Kurtuluş Savaşı'nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik iftiraları ve hukuki saldırıları hatırlattığı ifade edilerek, Atatürk ve silah arkadaşlarının, düşmanla mücadele ederken içeriden susturulmaya çalışıldığı ve bu baskıların kararlılıklarını kırmadığı belirtildi.