UEDAŞ, yatırım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Güney Marmara'da yaşayan 5 milyondan fazla kişiye elektrik enerjisi dağıtımı yapan Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), 2024 yılı sonuna kadar bölgede 3.7 milyar Türk Lirası tutarında yatırım gerçekleştireceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 11:37

Güney Marmara'da 5 milyondan fazla kişiye elektrik dağıtımı yapan UEDAŞ, bölgedeki elektrik hatlarını ve sokak aydınlatmalarını geliştirerek enerji sürekliliğini sağlıyor.

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), enerji nakil hatları, kırsal bölgelerdeki elektrik şebekelerinin yenilenmesi, aydınlatma sistemlerinin geliştirilmesi ve hizmet alanının genişletilmesi gibi yatırımlar için 2024 yılının sonunda 3.7 milyar TL harcayacak. Ayrıca, şebekenin düzenli bakımı ve onarımı için de 876 milyon TL'lik bir bütçe ayırdı.

‘DOĞRU YERE DOĞRU YATIRIM ANLAYIŞIYLA KESİNTİSİZ ENERJİ HİZMETİ’

UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, ‘Güney Marmara sürekli büyüyen ve gelişen bir bölge. Şehir nüfusu büyüdükçe yeni yerleşim bölgeleri de şekillenmeye başlıyor. Aynı zamanda dağ ilçeleri, yoğun kırsal alanları ile orman vasfı olan bir bölge. Coğrafi zorluklar dağlık bölgelerde çok daha yoğun. Uludağ, Balıkesir ilçeleri, Çanakkale, Kaz Dağı ve Edremit tarafını düşündüğünüzde kırsal arazilerden geçen hatlarımız var. Öte taraftan kuşların göç bölgesi. Coğrafi çeşitliliğimiz çalışma şeklimize fonksiyon kazandırıyor. Doğru yere doğru yatırım anlayışıyla kesintisiz enerji hizmetimizi sürdürüyoruz.

Saha çalışmalarında önceliğimiz iş sağlığı ve güvenliği. İSG’ de proaktif yaklaşım çerçevesinde geliştirilen Saha Kontrol Merkezi (SAKOME) ile de ekiplerin çalışma öncesi ve sonrası aldığı görüntülü teyitlerdeki kontrollerle çalışma ortamı güvenli hale getirildi.’ Açıklamasında bulundu.