Osmangazi Kent Konseyi yeni binasında!

Osmangazi Kent Konseyi, düzenlenen bir törenle yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirerek, ilçenin gelişimi için yürüttüğü çalışmalara hız kazandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 22:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 22:30

Osmangazi Kent Konseyi, Osmangazi Belediyesi'nin tahsis ettiği tarihi bir binada faaliyetlerine devam edecek.

Tarihi mirasımızın önemli bir parçası olan Gurabahane-i Laklakan, Osmangazi Kent Konseyi sayesinde yeniden hayat buldu.

Açılış törenine, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katılım sağladı.

'TAM YOL İLERİ DİYEREK 29 EKİM’E KADAR 8 AÇILIŞ DAHA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, yaptığı konuşmada, 'Osmangazi Belediyesi olarak bugün bir temel atma gerçekleştirdik. Şimdi de Osmangazi Kent Konseyi’nin yeni hizmet binasının açılışını yapıyoruz. Tam yol ileri diyerek 29 Ekim’e kadar 8 açılış daha gerçekleştireceğiz. Osmangazi Kent Konseyi, kurulları ve meclisleri ile daha aktif, proje üreten, süreçlerin içerisinde olan ve Osmangazi’de yaşayanların faydasına yapılacak işlerde yer alan bir yapılanmaya sahip. Şuana kadar da çok güzel çalışmalara imza atıyorlar. Ürettikleri projeler ve katma değerler ile Osmangazi’de yaşayanların nefes alacağı bir kent inşa etmeye katkı sunuyorlar. Osmangazi Kent Konseyi’mizin yeni hizmet binası hayırlı olsun. İnşallah hep birlikte daha güzel işlere imza atacağız.' ifadelerine yer verdi. 

'OSMANGAZİ’NİN GELECEĞİ İÇİN BERABER ÇALIŞMAYA SÖZ VERİYORUZ'

Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz ise konuşmasında; 'Osmangazi Kent Konseyi olarak toplumun tüm dinamiklerini, akademik odaları, meslek odalarını, üniversiteleri, siyasi partileri, sendikaları, çocukları, gençleri ve kadınları temsil etmeye ve Osmangazi’nin geleceği için beraber çalışmaya söz veriyoruz. Kent hakkı, toplumdaki tüm bireylerin sadece eğitim, sağlık ve barınma imkanlarından eşit şekilde faydalanması değildir. Kent hakkı özellikle yaşadığımız şehrin geleceği hakkında söz sahibi olmak da demektir. Osmangazi Kent Konseyi olarak yerel yöneticilerimizden bu hakkı talep ediyoruz. Stratejik planları oluştururken karar masasında bizler de olmak istiyoruz. Bundan sora faaliyetlerimizi yürüteceğimiz bu tarihi güzel binayı bizlere tahsis eden Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’a teşekkürlerimi sunuyorum.' açıklamalarında bulundu. 

Kayhan Mahallesi Muhtarı Ali Osman Işık, Osmangazi Kent Konseyi'nin mahallelerine daha yakın olacak olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyleyerek, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'a teşekkürlerini iletti.

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimiyle açılış gerçekleştirildi.