Osmangazi’de gençlerden oluşan orkestra ve koro kuruluyor

Osmangazi Belediyesi gençler için yeni müzik projesi başlatıyor. Gençlerden oluşan Gençlik Orkestrası ve Korosu kurulacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 17:39

Osmangazi Belediyesi, çocuklar ve gençler için hayata geçirdiği projelere bir yenisini ekliyor. Belediyenin yeni girişimiyle, 12-17 yaş arasındaki gençler için Gençlik Orkestrası ve Korosu kuruluyor. Müzikle ilgilenen gençlerin yeteneklerini geliştirmesi ve sanatla buluşması hedeflenen proje için başvurular 30 Eylül 2024’e kadar alınacak.

Genç müzikseverler, yeteneklerini Osmangazi Belediyesi’nin Gençlik Orkestrası ve Korosu’nda sergileme fırsatı bulacak. Ses veya enstrüman çalma yeteneğine güvenen gençlerin başvurularını www.osmangazi.bel.tr adresinden yapmaları gerekiyor. Başvuruların ardından, 5 Kasım 2024 tarihinde Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek deneme dersleriyle yetenekler değerlendirilecek.

Başvuruları olumlu sonuçlanan gençler, ünlü şef Nergis Dinç Yavuz’un yönlendirmesiyle eğitim alacak ve çalışmalarına başlayacak. Eğitimlerin ardından, koro ve orkestra üyeleri, Osmangazi Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklerde performans sergileme imkanı bulacak. Bu sayede genç müzisyenler, yeteneklerini geniş bir kitleye sunma fırsatını yakalayacak.