Osmangazi'de çocuklar için yeni bir dünya! Hizmete açıldı

Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ayça Azak Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Ayça Azak Çocuk Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 14:02

Osmangazi Belediyesi tarafından Hamitler Mahallesi’nde inşa edilen Ayça Azak Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kreşi'nin açılışı gerçekleştirildi.

500 metrekarelik alana yayılan tek katlı kreş, 4 farklı sınıfla 80 çocuğa eğitim verme kapasitesine sahip.

Kreşte müdür odası, öğretmenler odası, veli görüşme alanı, revir, kapalı etkinlik alanı ve velilerin rahatça bekleyebileceği bir alan bulunuyor.

Çocukların gelişimine katkı sağlamak amacıyla açık hava etkinlik alanları, oyun parkları ve hobi bahçesi gibi çeşitli donanımlarla donatıldı.

Açılış törenine Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın başta olmak üzere CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Bursa CHP Parti Milletvekili Hasan Öztürk, Bursa CHP Milletvekili Orhan Sarıbal, Hamitler Muhtarı, Hamitler Muhtarı Hüsamettin Aşkın,Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Hayırsever İş İnsanı Metin Azak, Eğitim Danışmanı Derya Şirin, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 

Açılışta açıklamalarda bulunan Erkan Aydın şu ifadelere yer verdi;

'Otuz bir marta bayrağı devraldıktan sonra mazbatanıza devraldıktan sonra neler yapabiliriz diye kafa yormaya başladık. Partimizin öncelik verdiği projeler içerisine kreşler, okullar yer alıyordu. Bizde hızlı aksiyon alabileceğimiz kreş yapmaya başladık. Hayırsever iş insanlarımız bize geldi. Okul yapmak istediğini söylediklerinde uzun uzun konuştuk. Onların ilk tercihi Nilüferdi biz o rotayı Hamitlere çevirdik. Biz ilk olarak anlayışı değiştirerek işe başladık. Anlayışı değiştirmek için de Ayça kızımınım adını yaşatmak için burada bir temel attık. Konuşmamızda üstümü değiştirene kadar burası bitsin dedi bizde bunu emir saydık 4 ay kadar bir sürede bitirdik. 29 Ekime kadar daha 11 tane projemizin temel atma ve çalışını gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra daha büyük projelerimiz de var. Kız yurdu ve dernekler yerleşkesi projelerimiz için de kasım ayında temel atmayı planlıyoruz. Bize destek olan burada emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sosyal belediyecilik anlamında yapacağımız hizmetler olağanca hızıyla devam edecek. Öğretmen alırken hiçbir müdahale de bulunmaktık. Tamamen liyakatli bir süreç yaşadı. Bu kurumun herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum.'

Hamitler Muhtarı Hüsamettin Aşkın konuşmasında 'Bu binanın yapımına destek olan ve emeğini esirgemeyen Ayça kızımın ailesine teşekkür ediyorum. Bu bölgede park ve postane eksikliği mevcut; bu konuda da bir söz istiyorum, ifedelerine yer verdi. 

Hayırsever İş İnsanı Metin Azak ise 'Hayallerimizi gerçekleştirmemize yardımcı olan Sayın Erkan Aydın’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim,' dedi.

Eğitim Danışmanı Derya Şirin konuşmasında 'Bir eğitimci olarak ve tüm eğitimciler adına bize bu fırsatı tanıdığınız için teşekkür ederim. 0-6 yaş grubu, eğitim için çok kritik bir dönem. Ayça’nın hayatının meşalesi eğitimdi, bu emaneti devralarak yolumuza devam ediyoruz. Eğitim için daha çok çabalayalım.' diyerek konuşmasını sonlandırdı.