Osmangazi Belediyesi’nden ‘Meme Kanseri Bilinçlendirme Semineri’ etkinliği

Osmangazi Belediyesi, 'Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı' etkinlikleri kapsamında bir etkinlik düzenledi. ‘Meme Kanseri Bilinçlendirme Semineri’nde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aytaç Sayın, meme kanseri ve erken teşhis konularında kadın personele bilgilendirmede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 16:11

Her yıl Ekim ayı, meme kanserinin erken teşhisinin önemini vurgulamak amacıyla kutlanır.

Osmangazi Belediyesi tarafından Osmangazi Belediyesi Meclis Salonu’nda konu ile alakalı bir seminer düzenlendi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aytaç Sayın, meme kanseri hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı. Erken teşhisin hayatta kalma oranlarını önemli ölçüde artırdığını belirten Dr. Sayın, kadınları düzenli kontroller yapmaları konusunda uyardı. Seminerin sonunda, Belediye Başkanı Erkan Aydın ve kadın personel, gökyüzüne bıraktıkları pembe balonlarla meme kanserine dikkat çekerek farkındalık oluşturdu.

‘HASTALIK KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ’

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın yaptığı konuşmada; ‘Bu ay, meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı. Belediyemiz bünyesindeki doktorlarımız ve seminer için gelen Op. Dr. Aytaç Sayın hocamız, meme kanseri konusunda kadın personelimize yönelik bilgilendirmede bulundu. Bu hastalık konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Dünyada önlenebilir kanser türlerinden bir tanesi. Tedavi için erken teşhis çok önem taşıyor. Hem hastalık konusunda hem de tedavi süreçleri noktasında kadın personelimizi bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak adına böyle bir etkinlik yaptık. Projede emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.’ İfadelerine yer verdi.