Öğretmenler, GUHEM'de uzay bilgilerini güncelliyor!

Türkiye'nin ilk uzay ve havacılık eğitim merkezi GUHEM, öğretmenlere yönelik bir astronomi eğitimi düzenledi. Uluslararası Astronomi Birliği ile iş birliği içinde gerçekleştirilen bu eğitimde, Türkiye'nin çeşitli illerinden fen bilimleri öğretmenleri, uzay bilimleri konusunda bilgilerini geliştirme fırsatı buldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 17:46

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde hayata geçirilen Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), uzay bilimlerine olan ilgiyi artırmak için önemli adımlar atıyor. Merkez, "GUHEM Öğretmen Elçileri Ağı" adı altında bir araya getirdiği öğretmenlerle, Türkiye'nin farklı köşelerindeki öğrencilere uzayın kapılarını aralıyor.

ULUSLARARASI ASTRONOMİ BİRLİĞİ İLE İŞ BİRLİĞİ

Uluslararası Astronomi Birliği'nin öğretmen eğitimi programı kapsamında düzenlenen etkinliklerle, öğretmenlerin astronomi bilgisini güçlendirmek ve bu bilgiyi öğrencilere daha etkili bir şekilde aktarabilmelerini sağlamak amaçlanıyor. Türkiye'nin çeşitli illerinden 20 ortaokul fen bilimleri öğretmeni, GUHEM'de düzenlenen yoğun bir eğitime katıldı. İki gün süren programda öğretmenler, teorik bilgilerin yanı sıra pratik atölye çalışmalarıyla da astronomi dünyasına daha yakından adım attı.

NASA'DAN TÜRKİYE'YE: ASTROFİZİKÇİ DR. UMUT YILDIZ'IN KATKILARI

NASA'da 10 yıl görev yapmış olan astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, GUHEM'deki eğitimlerin önemine dikkat çekti. Yıldız, öğretmenlerin buradan edindikleri bilgileri öğrencileriyle paylaşarak, geleceğin uzay bilimcilerini yetiştirmeye katkı sağlayacaklarını belirtti. Dr. Yıldız, GUHEM'i dünyadaki birçok bilim merkezine örnek teşkil eden bir kurum olarak değerlendirdi.

GUHEM GENEL MÜDÜRÜ HALİT MİRAHMETOĞLU'NDAN AÇIKLAMALAR

GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, merkezin "Milli Uzay Programı"na önemli katkılar sağladığını vurguladı. Günde binin üzerinde öğrenciye ev sahipliği yapan GUHEM'de düzenlenen bu tür eğitimlerin, uzay farkındalığını artırmada büyük rol oynadığını söyledi. Mirahmetoğlu, öğretmenlerin yetkinliklerinin artırılmasının, çarpan etkisiyle daha fazla öğrenciye ulaşmayı sağlayacağını belirtti.

ÖĞRETMENLERDEN EĞİTİME KATILIM

Diyarbakır'dan programa katılan fen bilimleri öğretmeni Merve Sırtlan, GUHEM'de çok verimli bir eğitim süreci geçirdiğini ifade etti. Sırtlan, öğrendiklerini öğrencileriyle paylaşarak, onların da uzay bilimlerine olan ilgisini artırmayı hedeflediğini söyledi.