Nöroloji Hemşireliği Sempozyumu, BUÜ'de gerçekleşti!

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) 50. yıl etkinlikleri kapsamında Nöroloji Nöroşirürji Hemşireliği Sempozyumu başarıyla tamamlandı. Katılımcılar, sağlık ve hemşirelik alanındaki gelişmeleri tartışırken, hızla değişen dünyaya uyum sağlama üzerine önemli bilgiler edindi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2025 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2025 11:49

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), 50. yıl etkinlikleri çerçevesinde akademik ve klinik temsilcilerin işbirliğiyle Nöroloji Nöroşirürji Hemşireliği Sempozyumu'na ev sahipliği yaptı. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sempozyuma, BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman Akansel, Hastane Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Coşkun, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nursel Vatansever, Hastane Başhemşiresi Uzman Hemşire Fatma Düzgün ve çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

HIZLA DEĞİŞEN DÜNYADA HEMŞİRELERİN ROLÜ

Açılış konuşmasını yapan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, hemşirelik mesleğinin tarihsel önemine vurgu yaptı. Çiftçi, mesleki aidiyetin önemini belirterek, "Mesleğinize aidiyet duymazsanız, o mesleğin tarihi yolculuğunu bilmezseniz işinizden keyif ve verim alamazsınız. Hızla değişen sektörel gelişmelere adapte olabilmek çok önemli. Hemşirelerimiz, sağlık sektöründeki yeniliklere ayak uydurarak sürekli kendilerini yenilemelidir" dedi.

BİLİMSEL VE SANATSAL BİR MESLEK: HEMŞİRELİK

Sempozyumda söz alan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman Akansel, hemşireliğin bilimsel ve sanatsal yönlerinin altını çizdi. Akansel, "Nöroloji ve nöroşirürji hemşireliği, yoğun bakım gerektiren hastalara hizmet veren bir alan olup, bu sempozyumda katılımcılar bilimsel gelişmeleri takip ederek, hastalarımıza daha iyi bakım sunmayı amaçlıyorlar" ifadelerini kullandı.

BİLGİ VE TECRÜBENİN ÖNEMİ

BUÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Coşkun, nöroloji ve nöroşirürji alanındaki mesleki bilgi ve deneyimin önemine değindi. Coşkun, "Her saniyenin önemli olduğu bu alanda, bilimsel bilgi ve tecrübe, hastalarımıza en iyi şekilde hizmet sunmamız için kritik rol oynamaktadır. Bu tür sempozyumlar, mesleki bilgi birikimini ileriye taşıyacak ve hastalarımıza büyük fayda sağlayacaktır" dedi.

EĞİTİM VE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR

Sempozyumda, BUÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nursel Vatansever ile BUÜ Hastanesi Başhemşiresi Uzman Hemşire Fatma Düzgün de konuşmalar yaparak, katılımcıları bilgilendirdi. Alanında uzman konuşmacıların sunumlarıyla devam eden sempozyum, güncel yenilikleri ve gelişmeleri içeren bilgilerle sona erdi.