Nilüfer'de 40 dönüm alana sokak hayvanları için Doğal Yaşam Alanı

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Kuruçeşme Mahallesi’nde sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için bir merkez olarak planlanan Doğal Yaşam Alanı’nı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2024 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2024 12:18

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Kuruçeşme Mahallesi'nde 40 dönümlük bir alanda inşa edilen, sokak hayvanlarının barınma ve rehabilitasyonuna yönelik olarak tasarlanan Doğal Yaşam Alanı'nda incelemelerde bulundu.

Ziyaret sırasında Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Güleş, Veteriner İşleri Müdürü Sanem Çetiner, Nilüfer Belediye Meclisi Sokak Hayvanları Komisyonu Başkanı Mehtap Esen ve komisyon üyeleri Ali Ekber Can ile Rahime Nur Gökçe de yer aldı.

Başkan Özdemir, binlerce sokak hayvanının tedavi edilmesi ve barınma ihtiyaçlarının karşılanacağı bu alanda yapılan çalışmaları gözden geçirdi ve proje hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Sokak hayvanlarının yaşam haklarını koruyacak bir alan oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, bu projeye belediye olarak önemli bir bütçe ayırdıklarını ifade etti.

Şadi Özdemir, “Her yerde söylüyorum. Bir canlının canını alma hakkını kendimde görmüyorum. Burada hayvansever vatandaşlarımızla ‘askıda kısırlaştırma’ gibi bir proje yapılabilir. Bu konuda bütçe ayıran tek belediyeyiz. Bu bütçeyi biraz daha büyütebiliriz ama sınırsız bütçe kullanamayız” dedi.

“KISIRLAŞTIRMA ARTIRILMALI”

Sokak hayvanları sorununun çözümünün elzem olduğunu belirten Başkan Şadi Özdemir, “Bu işin doğrusu, sokak hayvanlarının popülasyonunu azaltmak için kısırlaştırmayı çoğaltmak. Bu işi sadece bir belediye değil bütün belediyeler yapmalı. Daha sonrasında ise hayvanlara çipleme işlemi yapmalıyız. Bu konuda hassas ve etkin mücadele için sayının da bilinmesi gerekiyor. Ölçmediğimiz şeyi değerlendirebilme imkânımız da yok” diye konuştu.