Mudanya'da servis sürücüleri eğitimde buluştu

Mudanya'da servis şoförlerine trafik kuralları ve öğrenci güvenliği konularında eğitim verildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 10:59

Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenci servislerinin güvenliğini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı. S.S. 182 Nolu Mudanya Servisçiler Kooperatifi şoförlerine yönelik düzenlenen eğitim seminerinde, trafik kuralları, çocukların güvenliği ve okul servis araçları yönetmeliği gibi konular detaylı bir şekilde işlendi.

Seminere katılan 48 servis şoförü ve rehber personele, trafik polisleri tarafından "Okul Servis Araçları Yönetmeliği", "Güvenli Sürüş İlkeleri", "Genel Trafik Kuralları", "Trafikte Çocuk" ve "Okul Servis Araçları Denetimi" konularında bilgiler verildi. Özellikle emniyet kemeri kullanımı, cep telefonu kullanmanın tehlikeleri, hız sınırlarına uyulması ve çocukların güvenli bir şekilde araçta taşınması gibi konular üzerinde duruldu.

Polis Kubilay Tercanlı tarafından verilen eğitimde, servis sürücülerinin öğrencilerin güvenliği konusunda sorumluluklarının büyük olduğu vurgulandı. Sürücülerden, öğrencilerin servis araçlarına güvenli bir şekilde binip inmelerini sağlamak ve trafik kurallarına azami özen göstermeleri istendi.

Mudanya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hikmet İlhan ve Dernek Başkanı Ersin Mecit de seminere katılarak, trafik güvenliğinin önemine dikkat çekti.