12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Bursa Yenişehir'de anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.
Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde düzenlenen "İstiklal Marşı’nı Yaşıyorum" programı, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda ve Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinin hazırlığıyla hayata geçti.
Programa Bursa Vali Yardımcısı ve Yenişehir Kaymakamı Hulusi Doğan, Garnizon Komutanı Albay İbrahim Feyzi Büğdüz, Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte, İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemin koşulları ve Mehmet Akif Ersoy’un ilham aldığı olaylar sahneye taşındı. Öğrencilerin hazırladığı gösteriler büyük beğeni topladı ve program izleyenlere duygusal anlar yaşattı.
Programın sonunda, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, program sonrası yaptığı açıklamada, “Her bir dakikasında ayrı bir maneviyat saklı olan bu etkinlikte emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. İzlerken çok duygulandık, bir kez daha milli mücadele günlerini hatırladık” dedi.
İstiklal Marşı’nın kabulünün 104. yıl dönümünde, milli değerler ve bağımsızlık mücadelesinin önemini bir kez daha hatırlatan bu anlamlı etkinlik, katılımcılar üzerinde derin izler bıraktı.