Millet Partisi Bursa İl Başkanı Akyıldız: 'Hapisteki katille niçin pazarlık yapılıyor?'

Millet Partisi Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız, teröristbaşı Öcalan’ın TBMM’de konuşması yönündeki çağrıya tepkisini dile getirerek ‘50 bini aşkın vatandaşımızın katili; kimin adına, kimleri, nasıl, niçin, hangi hakla yönetiyor?’ açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 13:43

MHP lideri Bahçeli’nin teröristbaşı Öcalan’ın TBMM’de konuşması yönündeki çağrısına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Her kesimden konu ile ilgili sert açıklamalar yapılırken Millet Partisi Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız da konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu.

‘O parti liderine de, iktidara da, diğer muhalefet partilerine de soruyoruz: Hapisteki katille niçin pazarlık yapılıyor?’ diye soran Akyıldız, 50 bini aşkın vatandaşımızın katili; kimin adına, kimleri, nasıl, niçin, hangi hakla yönetiyor? açıklamasında bulundu.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ

Salı günü partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konu ile ilgili açıklaması şu şekildeydi;

‘Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, “Umut Hakkı”nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil, ne de Edirne; adres İmralı’dan DEM’e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız; vatan, millet, devlet, bayrak, ortak gelecek ve tam bağımsızlık için bunu dahi sineye çekmeye sonuna kadar hazırız.’