İznik Panayırı'nda engelsiz ellerden renkli dokunuşlar

İznik Panayırı'nda Engelsiz Yaşam Merkezi'nin kursiyerleri, elleriyle ördükleri eşsiz ürünlerle ziyaretçileri büyülüyor. Sabır ve özveriyle hazırlanan el sanatları, panayırın en dikkat çeken köşelerinden biri oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 19:05

İznik Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören kursiyerlerin, kendi elleriyle ürettikleri eşsiz eserler, 89. Geleneksel İznik Panayırı’nda büyük ilgi görüyor.

1935 yılından bu yana düzenlenen İznik Panayırı, bu yıl da kapılarını geleneksel lezzetlere ve el sanatlarına meraklılara açtı. Panayırın en dikkat çeken köşelerinden biri ise şüphesiz İznik Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin standı oldu. Merkezde eğitim gören kursiyerlerin, sabırla ve özenle hazırladığı el emeği ürünler, ziyaretçilerin beğenisini topladı.

Özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılımını destekleyen İznik Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, kursiyerlerine çeşitli el sanatları ve zanaat eğitimleri veriyor. Bu eğitimler sayesinde kursiyerler, hem sosyalleşiyor hem de yaratıcılıklarını geliştiriyor. Merkezde üretilen el emeği ürünler, sadece kursiyerlerin yeteneklerini sergilemelerine olanak tanımıyor, aynı zamanda toplumsal farkındalığı artırıyor.

İznik Panayırı’nda sergilenen ürünler arasında seramikten örme eşyalara, ahşap işlemelerden tekstil ürünlerine kadar birçok farklı seçenek bulunuyor.