İyilik Okulu Projesi 10. yılında Bursa'da kutlandı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, gençlerin kötülüğü yaymak isteyenlere karşı iyilik hareketinin bir parçası olmaları gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 20:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 20:01

Bursa'da düzenlenen görkemli bir törenle, İyilik Okulu Projesi'nin 10. yılı kutlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Deniz Feneri Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen proje, yeni nesillere iyilik, yardımlaşma ve dayanışma değerlerini aşılamayı hedefliyor.

BAKAN YARDIMCISI YILMAZ'DAN ÖNEMLİ VURGULAR

Programda konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yılmaz, iyiliğin hayatımızdaki önemini vurguladı. İyilik ve kötülüğün mücadelesini insan vücudundaki alyuvarlar ile akyuvarların hareketlerine benzeten Yılmaz, "İyilik ne zaman pasif olursa kötülük orada aktif olmaya devam edecektir." diyerek iyiliğin sürekli bir çaba gerektirdiğinin altını çizdi.

Yılmaz, özellikle son dönemde yaşanan olumsuz olayların, iyilik hareketinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, "Kötülüğü bizzat yaymak isteyen, bunu farklı şekilde ifade eden, kötülüğün ve kötülerin sembolü olan, 'şeytanın adamları' olduğunu ifade etmek isteyen düşünceye, zihniyete karşı gençler olarak iyilik hareketinin içinde bulunmanız gerekiyor." şeklinde konuştu.

DENİZ FENERİ DERNEĞİ GENEL BAŞKANI MEHMET CENGİZ'DEN MESAJLAR

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz ise projenin dünyadaki zulüm ve acılara karşı bir umut ışığı olduğunu ifade etti. Derneğin 30 yıldır iyilik için çalıştığını belirten Cengiz, "Bu merhametli milletimizin, merhamet eli olmaya çalışıyoruz. Zengin ile fakiri buluşturan, ihtiyaçlıyı buluşturan bir iyilik köprüsü olma vazifesi icra ediyoruz." dedi.

PROJENİN GENİŞ KAPSAMI

İyilik Okulu Projesi, 2019 yılından bu yana ilköğretimin ilk kademesi hariç tüm kademelerde uygulanıyor. Proje kapsamında öğrencilere iyilik hikayeleri anlatılıyor, farkındalık etkinlikleri düzenleniyor ve gönüllülük faaliyetlerine katılım sağlanıyor.

BURSA'DA PROJENİN ÖNEMİ

Bursa'da düzenlenen bu program, projenin Türkiye genelindeki yaygınlığını ve önemini bir kez daha gösterdi. Bursa Valisi Yardımcısı Kadir Sertel Otcu ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da programa katılarak projeye desteklerini belirtti.