İhsan Üren Şiir Ödülü’nün kazananı belli oldu

Aydan Yalçın, "Enkaz Sineması" adlı şiir kitabıyla Nilüfer Belediyesi ve Bursa Yazın ve Sanat Derneği'nin düzenlediği BUYAZ İhsan Üren Şiir Ödülü’nü kazandı. Ödül töreninde İhsan Üren’in edebiyat dünyasındaki önemi vurgulandı ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 12:28

Nilüfer Belediyesi ve Bursa Yazın ve Sanat Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği BUYAZ İhsan Üren Şiir Ödülü’nün sahibi, "Enkaz Sineması" adlı şiir kitabıyla Aydan Yalçın oldu.

Nazım Hikmet Kültürevi’ndeki ödül töreninde, edebiyat dünyasında önemli bir yer edinmiş İhsan Üren’in adını yaşatmak amacıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilen yarışmaya, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, BUYAZ Başkanı Bülent Elitok, Üren ailesi ve edebiyatseverler katıldı.

56 ESER BAŞVURU YAPTI

Bülent Elitok, ödülün Türk şiirine ve Bursa’nın kültürel hayatına önemli katkılar sağladığını vurguladı. Bu yıl 39 kitap ve 17 dosya olmak üzere toplam 56 eserle başvuru alındığını belirtti. Seçici kurulda Ramis Dara, Nahit Kayabaşı, Bülent Güldal, Gonca Özmen ve Esin Üren Çakır yer aldı. Üren ailesi adına konuşan Altan Üren, Nilüfer Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, kültürel ve sanatsal etkinliklerin önemine değinerek, kenti bu alanda daha ileriye taşımak için dernekler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapacaklarını ifade etti.

Gecede İhsan Üren’in şiirleri okunurken, Bülent Elitok’un moderatörlüğünde Ramis Dara ve Nahit Kayabaşı ile bir söyleşi gerçekleştirildi. Ayrıca yazar Süreyya Akçay, Aydan Yalçın’ın "Enkaz Sineması" kitabı hakkında bir değerlendirme yaptı.