Bu yıl "Damağımdaki Bursa" temasıyla düzenlenen 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali, Merinos Parkı'nı adeta dev bir mutfağa dönüştürdü. Hafta sonu yoğun ilgi gören festival, vatandaşların adım atacak yer bulamadığı bir etkinlik haline geldi. Uluslararası katılımcılarla gerçekleştirilen festival, konserler, yarışmalar, rekor denemeleri ve usta şeflerin katıldığı söyleşilerle 3 gün boyunca renklendi.
Festivalde, Bursa'nın efsanevi sanatçıları Müzeyyen Senar ve Zeki Müren'in isimlerinin verildiği çarşı alanlarında, ziyaretçiler çeşitli lezzetleri tatma fırsatı buldu. Ayrıca, Bursa Üreten Kadınlar Sokağı'nda kadın dernekleri ve kooperatifleri kendi ürettikleri ürünleri sergiledi. Etkinlikte, 7 farklı ülkeden ve 10 farklı şehirden katılımcılar yer aldı, bunlar arasında Hastavuk da bulunuyor.
Hastavuk Kurumsal İletişim ve Halka İlişkiler Müdürü Bircan Özkan, festivalin her yıl daha da başarılı hale geldiğini belirtti. Özkan, “Festivalin ilk gününden itibaren katılıyoruz. Bu yıl Merinos Park içindeki dağılım oldukça başarılı oldu. Izgara yapan firmaların ayrılması, diğer firmalarla daha sağlıklı bir ayrım sağladı. Bursa halkı festivali oldukça seviyor ve her yıl daha da iyiye gidiyor. Hastavuk olarak amacımız, sağlıklı proteini lezzetli bir şekilde sunarak sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak” dedi.