Gürsu Ovası yeniden şekillenecek

Gürsu Belediyesi ilçenin tarım potansiyelini ortaya çıkarmak, ürün ihracatı ve katma değeri artırmak amacı ile geliştirdiği Tarım URGE Projesinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 16:36

Gürsu Belediyesi Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi ve Gürsu Tarımsal Araştırmalar Merkezi (GÜRTAM) tarafından üreticilere proje tanıtımı yapıldı.

Gürsu Ovasının dünyanın en verimli ovalarından biri olduğun altını çizen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “En lezzetli meyveleri yetiştiriyoruz. Ancak, bu işin geleceği hakkında endişelerimiz var. Daha iyi mi olacak yoksa daha kötü mü olacak? Eksiklikleri görebiliyoruz ve bu nedenle belediye olarak bir şeyler yapmamız gerektiğine karar verdik. Tarımla uğraşan tüm arkadaşlarımızı gezdik ve bir sonraki hedefimiz, bu verimli ovada en lezzetli meyveleri yetiştirmenin yanı sıra, onları pazarlama konusunda da gelişmek. Amacımız, çiftçilerimizin bizimle daha fazla iletişim kurmasını sağlamak. Bu konuda mücadele veriyoruz ve ekip arkadaşlarımızla birçok alanda başarı elde ettik. Üretim yapan köylerdeki çiftçi kardeşlerimize destek vereceğiz; ancak bazı çiftçilerimiz bu konuda isteksiz kalıyor. Görsel projelerle isteklerini artırarak bize geleceklerine inanıyorum.” dedi.

“BAŞARI İÇİN BİRLİK ŞART”

Toplumun yeniliklere karşı önyargılı olduğunu belirten Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği(UYMSİB) Başkanı Prof. Dr. Semih Yazgan, “Ben Üreticinin beyni gözündedir. Artık tarım bakanlığı ürettiğimiz ürünleri o ülkenin tarım bakanlığından ziyade sağlık bakanlığı inceleme yapıyor. Ülkeler ürün alırken ilk önce sağlıklı mı ona bakıyor.  Ülkemiz yeşil mutabakata imza attı. Biz ülkelere ürün satmak istiyorsak bu mutabakata uymak zorundayız. 200 dönümün altında bir traktör sayısının olması o ülke için dışa bağımlılık demektir. Gürsu Ovası'nda bir üretim yapacaksak ve bu ürünü satacaksak başarı için mutlaka birlik ve beraberlik gerekiyor. Kooperatif olabilir. Çevreyi kirlettin mi, gübreyi azaltın mı bunları soracaklar. Yaptıysan nasıl yaptın? Çinliler bana bahçe göstereceksiniz meyve satmak için burada haşlayalım ve zararlar ortaya konulması bu zararlara karşı ilaçlan süreci nasıl olacağı gibi gibi kriterlerle gerekecek. İnsanların tüketim alışkanlıklarına da bizim yönelmemiz gerekiyor. Türkiye ihracatçılar meclisinde çalışmalarımız sürdürüyoruz. Elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Bereketli güzel bir gelecek olsun tüm üreticilerimiz adına.” şeklinde konuştu.