Gürsu Belediyesi’nden çevresel başarı

Gürsu Belediyesi, doğa dostu uygulamalarıyla ilçeyi daha yaşanabilir hale getiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 13:49

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından uygulanan atık yönetimi ve geri dönüştürülebilir atık toplama yöntemi sayesinde belediye bütçesine 3.442.295 bin lira gelir kazandırıldığı belirtildi.

ÇEVRESEL BAŞARI

Gürsu Belediyesi'nin başlattığı "Geri Dönüşüm Evde Başlar" kampanyası kapsamında bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede 730 ton atık toplanarak önemli bir çevresel başarıya imza atıldı.

Geliştirilen mobil uygulama ile vatandaşların atık yönetimine aktif katılımı sağlandı, aylık ortalama 240 bin TL gelir elde edilirken, ilçe halkının %80'ine ulaşılarak sıfır atık bilinci yaygınlaştırıldı.

‘ATIK MİKTARININ AZALTILMASI GİBİ KONULARA ODAKLANDIK’

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ‘Atık oluşumunun kaynağında azaltılması, geri dönüşüm oranlarının arttırılması ve atık depolama alanlarına giden atık miktarının azaltılması gibi konulara odaklandık. Projemiz ile atık toplama ve ayrıştırma altyapısı iyileştiriliyor ve mevcut olanların kapasitesi arttırılıyor. Ayrıca, evsel atıkların toplanması için daha verimli rotalar belirlenerek, toplama süreçleri optimize edilmekte.’ açıklamasında bulundu.