Gökbilim meraklıları Bursa'da buluşuyor!

TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Bursa Uludağ’da 9-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Peki, TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği'ne son başvuru tarihi ne zaman? TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği'ne nereden başvuru yapılır? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 15:50

TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği, bilimi toplumla buluşturmaya devam ediyor ve bu yıl 26. kez düzenleniyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın katkılarıyla TÜBİTAK koordinasyonunda, Bursa Uludağ’da 9-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Etkinlik süresince gece-gündüz açık alanda çeşitli atölye çalışmaları, teleskopla gözlemler, yarışmalar, deneyler ve gök bilimle ilgili çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Katılımcılar, fotoğraf makinesi, teleskop, kamera, dizüstü bilgisayar gibi gözlem ekipmanları ile etkinliklere katılabilecekler.

Gece etkinliği kapsamında katılımcılar, profesyonel astronomların eşliğinde ve özel teleskoplarla donatılmış bir gözlem alanında gökyüzünü inceleyecekler. Gözlemler sırasında yıldızlar, galaksiler ve nebulalar hakkında detaylı astronomik bilgiler verilecektir.

Etkinlik boyunca, katılımcılar; öte gezegenlerin keşfi, uydu teknolojilerinin gelişimi, ay görevlerinin geleceği, yere yakın geçiş yapan asteroitlerin potansiyel tehditleri ve yıldız örtülmelerinin bilimsel önemi gibi konularda uzman bilim insanlarının sunumlarını dinleme fırsatı bulacaklar.

Etkinliğe katılım, ülke genelinde yapılan çok sayıda başvuru arasından objektif bir değerlendirme ve kura sistemiyle gerçekleştirilecektir.

SON BAŞVURU TARİHİ

TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği'ne son başvuru tarihi 28 Temmuz Pazar saat 23.59'a kadar.

TÜBİTAK GÖKYÜZÜ GÖZLEM ETKİNLİĞİ'NE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği'ne "https://gozlem.tubitak.gov.tr" adresinden başvuru yapabilirsiniz. 

ETKİNLİĞE KATILACAKLARIN DİKKATİNE

Etkinliğe katılacak olanların kendi kamp ekipmanlarını (çadır, uyku tulumu vb.) getirmeleri gerekmektedir.

Alanda yemek hizmeti sağlanacaktır. Uzun saatler boyunca gece gözlemi yapacak olan meraklı gök bilimcilerin, yanlarında atıştırmalık bulundurmaları önerilir.

Kamp alanında ortak kullanıma açık WC ve duş alanları bulunmaktadır.