Erkan Tekin Mutlu: 'Bursa'da kimyasal riskler göz ardı ediliyor'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Kimya Konseyi, Uludağ'daki Bursa Business School'da sektörün önemli oyuncularını bir araya getirdi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez, BTSO çatısı altında faaliyet gösteren Kimya Sektör Konseyi olarak, Bursa’mızın rekabet gücüne büyük katkılar sağlayan bu önemli yapılanma içinde çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz.' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2024 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2024 11:25

Sektörlerin gelişimine yönelik projelerle öne çıkan BTSO, çalışmalarını sürdürüyor. 

Bu kapsamda Uludağ’da iş dünyasının referans eğitim merkezi olarak kurgulanan Bursa Business School’da ‘Bursa Kimya Sektörü Strateji Raporu’ istişare toplantısı gerçekleştirildi. 

Toplantıya BTSO meclis ve komite üyeleri, üniversiteler, yerel yönetimler, kamu kurumları, akademik odalar ve sivil toplum kuruluşları katılım gösterdi. 

‘60’TAN FAZLA ÖRNEK PROJENİN HAREKET NOKTASI OLDUK’

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez, açıklamasında 'Bugüne kadar konseylerimizle, Bursa’mızın dönüşüm sürecini hızlandıran ve sektörlerimize ivme kazandıran 60’tan fazla örnek projenin hareket noktası olduk.Konseylerimiz sizlerin de katkılarıyla daha dinamik bir yapıya kavuştu. Meclis ve komite üyelerimizden sivil toplum kuruluşlarına, üniversite ve akademik odalardan kamu kurum temsilcilerimize kadar konseylerimizin her bir üyesi, sektörlerimizi harekete geçirecek projelerin oluşmasına öncülük etmek için büyük bir çaba gösteriyor.' ifadelerine yer verdi. 

'SEKTÖRÜN TÜM PAYDAŞLARI BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE HAREKET ETMELİ'

BTSO Kimya Konseyi Başkanı İlker Duran konuşmasında 'Sektörün tüm paydaşlarının birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerekiyor. Konsey olarak, Bursa’da sektörün hak ettiği yere ulaşması için mücadele etmeye kararlıyız. Kimya sektörü, Ar-Ge’ye dayalı bir alan. Uluslararası rekabette güçlü bir konum elde edebilmek için inovasyona yatırım yapmamız gerekiyor.' dedi. 

‘BURSA'DA KİMYASAL RİSKLER GÖZ ARDI EDİLİYOR’

Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Tekin Mutlu ise 'Bursa'da kimyasal riskler göz ardı ediliyor. Şehrin kimyasal risk haritası yok. Meydana gelebilecek Marmara Depremi Bursa’yı etkileyecek ve bunun ardından kimyasal sızıntılar, patlamalar ve yangınlar ikinci bir felakete yol açabilir. Eğer üretim ve depolama yapan kimya firmaları belirlenen KOBİ OSB bölgesinde toplanırsa, bizim işimiz çok kolaylaşır. Bu sayede kimyasalların envanterini kolaylıkla çıkarabiliriz ve şehir, bir bomba üzerinde oturmaktan kurtulur.' açıklamasında bulundu.