Uluslararası Ticaret İş İnsanları ve Yatırımcılar Derneği (UTİYAP) tarafından, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nin (NOSAB) ev sahipliğinde düzenlenen “Durgunluk Dönemi İçin Stratejiler” programında, Türkiye ekonomisinin geleceği ele alındı.
Etkinlikte konuşan NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, Türkiye ekonomisinin zorlu bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, orta ve uzun vadeli planların devlet tarafından hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
Program, NOSAB Yalçın Aras Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi ve Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, UTİYAP Başkanı Halil Coşkun, Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hüseyin Şanverdi, ALB Yatırım Başekonomisti ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz ve ALB Yatırım Şubeler Direktörü Ahmet Cevdet Tokkuzu katıldı.
NOSAB Başkanı Gülmez, Türkiye ekonomisinin içinden geçtiği sürecin oldukça zor olduğunu belirterek, geçmişteki yanlış ekonomik yönetimlerin bedelinin toplum olarak ödendiğini ifade etti.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in uygulamalarını desteklediğini dile getiren Gülmez, “Neden ekonomi bu kadar kötü?” sorusunu sorarak yapılan hataları sorgulamak gerektiğini söyledi.
2025 YILI DAHA DA ZOR GEÇECEKGülmez, özellikle Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işletmelerin büyük bir kısmının finansmana ulaşmada zorluk çektiğini belirterek, 2025 yılının daha da zor geçeceği öngörüsünde bulundu.
Pandemiden sonraki kötü tabloya dikkat çeken Gülmez, NOSAB içerisinde yaklaşık 6 bin kişinin işten çıkarıldığını açıkladı. “40 yıllık iş hayatımda bugün olduğu kadar zor bir dönem yaşamadım. Maliyetlerin artmasıyla birlikte herkes çıkış yolu arıyor ve ayakta kalmaya çalışıyor” dedi.
YENİ EKONOMİ STRATEJİSİ VURGUSUUTİYAP Başkanı Halil Coşkun da Türkiye ekonomisinin zorlu sınavına dikkat çekerek, yeni bir planlı sanayileşme stratejisinin belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Coşkun, ihracat potansiyelinin göz önünde bulundurulması, dış kaynak bağımlılığının azaltılması, tasarrufların artırılması ve finansmana erişimin kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kayıt dışı ekonomiyle mücadele edilmesi ve istihdamı korumaya yönelik ilave önlemler alınması gerektiğini belirtti.
Konuşmaların ardından, Erol Gülmez’e UTİYAP Başkanı Halil Coşkun tarafından Onursal Üyelik belgesi verildi. Programın ikinci bölümünde ise ALB Yatırım Başekonomisti ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz ile ALB Yatırım Şubeler Direktörü Ahmet Cevdet Tokkuzu, 2025 yılı ekonomi tahminleri ve yatırımcıların dikkat etmesi gereken konular hakkında sunumlar yaptı.
Etkinlik, katılımcılara önemli bilgiler sunarak, Türkiye ekonomisinin geleceği hakkında farkındalık oluşturdu.