Türkiye'nin önde gelen atık su arıtma çözümleri sağlayıcılarından Kazancı Çevre Tekniği, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) atık su arıtma kapasitesini artırma projesinde, Litree membran teknolojisini kullanarak sektördeki liderliğini pekiştiriyor.
Çevre ve su arıtma alanındaki yenilikçi projelere imza atan Kazancı Çevre Tekniği, bu iş birliği ile hem arıtma kapasitesini artırmayı hem de enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.
Proje kapsamında, mevcut membranları yenileyen DOSAB, Litree markasının yüksek performanslı membranlarını tercih etti. Yeni sisteme eklenen 6.250 metreküp/gün kapasiteli, 10 kaset ve 320 modül içeren daldırma tip membranlar sayesinde, DOSAB’ın su arıtma kapasitesi toplamda 31.250 metreküp/gün seviyesine çıkarıldı. Bu kapasite artışıyla birlikte, Litree membranlarının sağladığı yüksek performans sayesinde daha verimli ve temiz su elde edilecek.
Çin’in Fortune 500 listesinde yer alan Litree, dünya çapında 300 milyon metrekare UF membran üretimi ile sektörde lider konumda bulunuyor. Litree, 0,02 mikron hassasiyetinde membranları ile virüsleri bile tutabilen yüksek güvenlikli su arıtma çözümleri sunarken, ayrıca NSF sertifikası ile uluslararası güvenlik standartlarını karşılıyor. Kazancı Çevre Tekniği, Litree'nin Türkiye’deki 15 yılı aşkın süreli güvenilir çözüm ortağı olarak, atık su geri kazanımı alanında geniş bir referans ağına sahip bulunuyor.
Projenin enerji verimliliği açısından da önemli avantajlar sunduğunu belirten Kazancı Çevre Tekniği Genel Müdürü Artun Kazancı, “Litree’nin teknolojisiyle gerçekleştirdiğimiz bu kapasite artırımı projesi, enerji verimliliği ve su geri kazanımı açısından örnek teşkil eden bir çalışma oldu. Çevre dostu ve verimliliği artıran çözümlerle Türkiye’deki sanayi bölgelerine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
Litree membranları, özel havalandırma yapısı ile benzerlerine kıyasla yüzde 50 daha az enerji tüketirken, havalandırma yatırımlarında da yüzde 30 oranında tasarruf sağlıyor. Kazancı Çevre Tekniği ve DOSAB’ın iş birliğiyle hayata geçirilen bu projeyle, Türkiye’deki sanayi bölgelerinin sürdürülebilir su yönetimi ve çevresel uyumluluk hedeflerine ulaşması için önemli bir adım atılmış oldu.