Denizlerdeki müsilaja karşı BURULAŞ’tan temizlik seferberliği

BURULAŞ, Mudanya ve Gemlik Körfezi’nde müsilaj temizliği için deniz yüzey temizleme gemisiyle çalışmalara başladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2025 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2025 19:28

Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj sorununa karşı harekete geçen BURULAŞ, Mudanya ve Gemlik Körfezi’nde deniz temizliği çalışmalarına başladığını duyurdu.

BURULAŞ’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Marmara Denizi’nin temizliğini ve sürdürülebilirliğini sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor. Mudanya ve Gemlik Körfezi’nde görülen müsilaj sorununa çözüm üretmek amacıyla BURULAŞ-1 Deniz Yüzey Temizleme Gemisi ile temizlik çalışmalarına başladık. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, doğaya sahip çıkmak ve denizlerimizi korumak için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu girişimi, Marmara Denizi’nin ekosistemini koruma adına atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.