BUTGEM, gençleri geleceğin mesleklerine hazırlıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı'nın BUTGEM'i, gençleri yapay zeka, web tasarımı ve e-ticaret gibi geleceğin mesleklerine hazırlamak için ücretsiz eğitim programları sunuyor. Başvurular 1 Kasım 2024 tarihine kadar alınacak ve katılımcılar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sahibi olabilecekler.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 17:50

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren BUTGEM, sunduğu eğitim programlarıyla gençleri geleceğin mesleklerine hazırlamaya devam ediyor. Yapay zeka uygulamaları, web tasarımı, e-ticaret ve e-pazarlama gibi alanlarda düzenlenecek eğitim programlarına başvurular 1 Kasım 2024 tarihine kadar kabul edilecek.

Yapay zeka ve dijital dönüşüm, iş dünyasında ve istihdam piyasasında önemli değişimlere yol açarken, BUTGEM yenilikçi eğitim programları ile gençlere değerli fırsatlar sunuyor. Bu eğitim döneminde, geleceğin mesleklerine odaklanan BUTGEM, ücretsiz meslek edindirme kurslarına yapay zeka uygulamaları, web tasarımı, e-ticaret ve tekstil desen tasarımı gibi yenilikçi modüller ekledi. Eğitimlerden yararlanmak isteyenlerin, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) bulunan BUTGEM binasına giderek şahsen başvuruda bulunmaları gerekiyor.

YAPAY ZEKA’NIN İŞ DÜNYASINDAKİ YERİ

BUTGEM Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karahan, yapay zekanın iş dünyasındaki etkisine dikkat çekti. Karahan, “Teknoloji hızla ilerliyor ve bu durum birçok mesleği geride bırakıyor. Yapay zeka, geleceğin meslekleri arasında önemli bir konuma sahip. 2030 yılına kadar yapay zekanın mevcut işlerin %30’unu üstleneceği öngörülüyor. Bu, yapay zekaya adapte olabilen çalışanların iş dünyasında daha avantajlı hale geleceği anlamına geliyor.” şeklinde konuştu.

GELECEĞE HIZLA UYUM SAĞLAMAK

BUTGEM’in, yeni meslek dallarına hızlı bir şekilde uyum sağladığını vurgulayan Karahan, gençlerin yeni teknolojiler ve uygulama alanlarındaki bilgi ve becerilerinin güçlendirilmesinin, nitelikli istihdamı koruma açısından kritik öneme sahip olduğunu belirtti. “BUTGEM, katılımcılara yalnızca mesleki bilgi kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda meslek ve kariyer seçimlerinde farkındalık oluşturmayı da hedefliyor.” dedi. Her yıl ortalama 2 bini aşkın öğrenciyi mezun eden BUTGEM, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağına önemli katkılar sağlıyor.

Bu yıl sunulan meslek edindirme kursları arasında Yapay Zeka Uygulamaları, Yapay Zeka ile Web Tasarımı, E-Ticaret ve E-Pazarlama ile Yapay Zeka ile Tekstil Desen Tasarımı gibi programlar yer alıyor. Aday öğrenciler, BUTGEM’in internet sitesi üzerinden ön kayıt yaptırdıktan sonra şahsen başvuruda bulunarak, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alma fırsatını da yakalayacaklar.