Bursalı mucit 'tamiri yapılamaz' denilen telefonları bakın nasıl kullanılır hale getiriyor?

Bursalı mucit, yapay zeka ile cep telefonlarını tamir ediyor. Doğan Seyfi Dağtaş'ın geliştirdiği cihaz sayesinde "tamiri yapılamaz" denilen telefonlar yeniden kullanıma kazandırılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 19:13

Yapay zeka ile birleşen CNC teknolojisi, silikonla kaplı entegre devrelerin hassas bir şekilde çıkarılmasını sağlayarak cep telefonu tamirinde devrim yarattı.

Bu sayede daha önce atılmak zorunda kalınan birçok cihaz onarabilir hale geldi.

ZORLUKLARI AŞMAK İÇİN YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER

Cep telefonlarının karmaşık yapısı, tamir süreçlerini zorlaştırırken, Doğan Seyfi Dağtaş bu zorlukları aşmak için yenilikçi çözümler geliştirdi, özellikle silikonlu entegre devrelerin tamiri konusunda önemli bir adım attı.

Dağtaş, 'Geleneksel yöntemler bu tip bileşenlerin onarımında yetersiz kalıyordu; özellikle ısıtma yöntemleri bu silikon kaplamalı devreleri güvenli bir şekilde çıkarmayı imkânsız hale getiriyordu.

TAMİR İŞLEMİNİN GÜVENLE YAPILMASINA İMKAN TANIYOR

İşte tam da bu noktada, yılların birikimiyle geliştirdiğim Doseer IC CNC cihazı devreye girdi. CNC mantığıyla çalışan bu cihaz, silikon kaplı entegre devreleri kazıyarak ana karttan çıkarıyor ve böylece cihazın diğer bileşenlerine zarar vermeden tamir işleminin güvenle yapılmasına imkan tanıyor.

Geleneksel yöntemlerin yetersiz kaldığı durumlarda bu cihaz, tamir sürecine yeni bir soluk getiriyor. Özellikle silikon kaplama, entegre devrelerin kazıma işlemi sırasında dikkatli bir şekilde kaldırılarak devrelerin zarar görmeden çıkarılmasını sağlıyor. Bu yenilik, sadece bireysel tamir işlemlerini kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda sektörde tamir edilemez olarak görülen cihazların onarımını mümkün kılıyor.

Geliştirdiğim bu teknoloji sayesinde tamir edilen her cihaz, ithal edilecek yeni bir cihazın önüne geçiyor. Bu da ülkemiz için büyük bir ekonomik avantaj sağlıyor. Milli sermaye korunmuş oluyor ve yurtdışına döviz çıkışı engelleniyor. Böylece, sadece tamir hizmeti verenlerin değil, tüm ülkenin ekonomisine olumlu bir katkı sağlanmış oluyor. Teknolojik bağımsızlık açısından büyük bir adım olan bu tür yenilikler, yerli tamir endüstrisinin güçlenmesine ve ülkemizin dışa bağımlılığının azalmasına katkı sunuyor.' açıklamasında bulundu.