Bursalı firmalar, fuarda sektörün nabzını tuttu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), ihracata yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. BTSO üyeleri, otomotiv sektörünün en önemli etkinliklerinden biri olan Automechanika Frankfurt Fuarı'na katılarak sektördeki son gelişmeleri yakından takip etti ve yeni iş bağlantıları kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 13:08

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki olan KFA Fuarcılık, uluslararası fuar organizasyonları düzenleyerek Bursa'lı iş insanlarının dünya pazarlarına açılmasına ve dış ticaret hacimlerini artırmalarına önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

KFA Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen etkinlik kapsamında BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, BTSO Otomotiv Konseyi Başkanı Rengin Eren ve Oda’nın 10. Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Kumru ile otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Oda üyeleri Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Automechanika Fuarı’na bir ziyarette bulundu. 

DÜNYANIN ÖNDE GELEN OTOMOTİV ŞİRKETLERİ BİR ARAYA GELDİ

Dünyanın önde gelen otomotiv şirketlerinin bir araya geldiği bu fuara, yaklaşık 80 ülkeden 4200 şirket katılarak sektörün en büyük buluşmalarından birine imza attı.

26 ayrı salonda ve toplam 320 bin metrekarelik geniş bir alanda düzenlenen fuar organizasyonunda, katılımcılar, teknolojik yenilikler ve sürdürülebilirlik odaklı projelerle sektörün geleceğine dair önemli ipuçları sundu.

172 farklı ülkeden gelen 108 bin ziyaretçiyle Automechanika Frankfurt Fuarı, otomotiv sektörünün global çaptaki en önemli etkinliklerinden biri olma özelliğini korudu.

BURSA'DAN FUARA KATILIM

Türk otomotiv sektörünün en önemli aktörlerinden biri olan Bursa'dan yaklaşık 70 firma, 340 şirketin katılımıyla gerçekleşen fuarda yer alarak sektörün gelişimine katkı sağladı.

Fuar süresince, elektrifikasyon, dijitalleşme, yapay zekâ ve sürdürülebilirlik gibi sektörün geleceğini şekillendirecek konulara odaklanıldı. Katılımcı firmalar, bu alanlardaki teknolojik gelişmeleri yakından takip etme fırsatı bulurken, aynı zamanda yeni iş ortaklıkları kurarak ürün ve hizmet yelpazelerini genişletme imkanı yakaladı.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, 'Automechanika Frankfurt, sektördeki yenilikleri yakından incelemek ve bu teknolojileri deneyimlemek için büyük bir fırsat sundu. Fuar kapsamında sektörde faaliyet gösteren firmalarımızla birlikte ayrıca elektrikli, hidrojen ve hibrit araçlar gibi alternatif enerji sistemlerini ve araçlarını da yakından inceledik. Araç bakım ve onarım sektörünün sürdürülebilir çözümler geliştirme yolunda gösterdiği önemli gelişmeler var. Özellikle yapay zekâ teknolojilerinin sektöre entegrasyonu açısından da otomotiv endüstrisinde faaliyetlerini sürdüren firmalarımız için bu fuar büyük önem taşıyordu. Üye firmalarımız, Odamızın iştiraki KFA Fuarcılık organizasyonunda tüm bu yenilikleri yerinde görme imkânı buldu.' açıklamasında bulundu. 

BTSO Otomotiv Konseyi Başkanı Rengin Eren de 'Sektörün geleceği, bu tür fuarlarla şekilleniyor. Bu fuar, sadece teknolojik yenilikleri değil, uzun vadeli iş bağlantılarını ve sürdürülebilir büyümenin anahtarlarını da sunuyor. Odamızın böylesine önemli fuarlar için düzenlediği organizasyonlar sektörün gelişimine büyük katkı sağlıyor.' dedi. 

BTSO 10. Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Kumru da 'Sektördeki değişim ve dönüşüm, firmalarımızın iş yapma modellerinde de etkili olacak. Fuara katılan firmalarımız için oldukça faydalı bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Odamıza ve KFA Fuarcılık firmamıza, sektörümüze verdikleri destek için teşekkür ederim.' ifadelerine yer verdi. 

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, BTSO Otomotiv Konsey Başkanı Rengin Eren ve BTSO 10. Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Kumru ile Oda üyeleri, fuara milli katılım organizasyonu gerçekleştiren Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) standını da ziyaret ederek, OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik ve Birlik üyeleriyle buluştu.