Bursa Yıldırım'da çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor

Bursa’da Yıldırımı Belediyesi tarafından Türk okçuluğunun köklü geleneğini yaşatmak ve genç yeteneklere fırsatlar sunmak amacıyla okçuluk kursu açıldı. Kurs kapsamında yeni dönem eğitimlerinin başladığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 15:31

Yıldırım Belediyesi tarafından Yunus Emre Spor Kompleksi’nde ‘Temel Türk Okçuluğu’ eğitimi verilecek. 1 aylık periyotlarda gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerle Yıldırımlı çocuklar eğlenirken öğreniyor.

Yıldırım Belediyesi'nin düzenlediği okçuluk kurslarına katılan çocuklar, hedefi tam on ikiden vurmak için gereken odaklanma, dikkat ve teknik becerileri kazanmanın yanı sıra, spordan keyif alarak kurslardan memnun ayrılıyorlar.

‘ÇOCUKLARIN GELİŞİM EVRESİNDE OLDUKÇA ÖNEMLİ’

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘Çocukların gelişim evresinde oldukça önemli bir yere sahip olan okçuluk, dengeyi, motivasyonu, özgüveni arttırır ve ciğerleri geliştirir. Okçuluğa gelişim çağında başlayan çocuklarımızın yaşıtlarına göre daha uzun boylu olduğunu görmekteyiz. Yıldırım’da 7’den 70’e her yaştan vatandaşımızı sporla buluşturabilmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.’ açıklamasında bulundu.