Bursa Valisi Erol Ayyıldız’dan 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık mücadelesinde canlarını feda eden kahramanlar ve gazileri anmak için kutlanan 19 Eylül Gaziler günü münasebetiyle Bursa Valisi Erol Ayyıldız bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 09:48

19 Eylül, sadece bir tarih değil aynı zamanda bir vatan sevgisi, bir fedakarlık ve bir minnet duygusudur. Bu gün, gelecek nesillere bağımsızlığın ne kadar kıymetli olduğu ve bu uğurda verilen mücadelelerin önemi öğretilir.

Gaziler Günü olarak kutlanan bu gün münasebetiyle Bursa Valisi Erol Ayyıldız bir mesaj yayımladı.

Vali Ayyıldız mesajında, “Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakarlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır” dedi.

Bursa Valisi paylaşıtğı mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız. Bu anlamlı günü; vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği, huzur ve güvenliği için canlarını feda etmekten çekinmeyen kahraman gazilerimizi anmanın, onlara olan vefa ve şükran duygularımızı ifade etmenin bir vesilesi olarak görüyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve yüce Türk milleti; devletimizin ve milletimizin istiklali ve istikbali uğruna şehitlik ve gazilik mertebesine yükselmiş vatan evlatlarını asla unutmayacak, unutturmayacaktır. Vatanseverlik ve kahramanlık abideleri gazilerimiz; Malazgirt’te, Çanakkale'de, Sakarya'da, Büyük Taarruz’da ve son olarak 15 Temmuz darbe girişiminde vatan ve bağımsızlık uğruna ölümü göze aldıklarını tüm cihana göstermiş ve adlarını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Özgürlüğümüzün sembolü ay yıldızlı bayrağımız onların cesareti, şecaati ve azmi sayesinde semalarda dalgalanmakta; minarelerimizde ezan sesleri yankılanmaktadır. Bugün üzerinde huzur ve kardeşlik ortamı içinde yaşadığımız bu ülke şehitlerimiz ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Bu mukaddes emaneti hassasiyetle korumak ve gelecek nesillere gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak şehit ve gazilerimize vefa borcumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere istiklal ve istikbalimiz için canlarını veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.”