Bursa Uludağ Üniversitesi'ne nasıl gidilir?

"Bursa Uludağ Üniversitesi'ne nasıl gidilir?" sorusunun yanıtı merak edilerek araştırılıyor. Yapılan araştırmaların ardından, "Bursa Uludağ Üniversitesi'ne nasıl gidilir?" sorusuna yanıt bulundu. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 15:53

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Türkiye'nin Bursa ilinde bulunan önemli yükseköğretim kurumlarından biridir. Üniversite, Bursa'daki ilk üniversite olarak 11 Nisan 1975 tarihinde kurulmuş ve başlangıçta "Bursa Üniversitesi" adıyla faaliyet göstermiştir. 1982 yılında ise adını "Uludağ Üniversitesi" olarak değiştirmiştir. Son olarak 2018 yılında ise "Bursa Uludağ Üniversitesi" ismini almıştır.

BUÜ, 15 fakülte, 2 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 4 enstitü ve 27 araştırma ve uygulama merkezi ile zengin bir akademik yapıya sahiptir. Ayrıca rektörlüğe bağlı olarak 5 bölüm bulunmaktadır. Peki, Bursa Uludağ Üniversitesi'ne nasıl gidilir? İşte Bursa Uludağ Üniversitesi'ne ulaşım...

KARAYOLU ULAŞIMI

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne "93" ve "43H" numaralı otobüsler gidiyor.  Şehir merkezi ve diğer yerleşim yerlerine ulaşım için gerekli hatları öğrenmek için, BURULAŞ'ın web sitesine girebilirsiniz. 

DENİZYOLU ULAŞIMI

İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi (İDO), Dış Hat Deniz Otobüsü ve Hızlı Feribot Seferleri ile şu güzergahlara hizmet vermektedir:

Yenikapı'dan Bursa Güzel Yalı İskelesi'ne (Hızlı Feribot - yolcu ve otomobil taşıma süresi yaklaşık 80 dakika sürmektedir).Kabataş ve Kadıköy'den Bursa Güzel Yalı İskelesi'ne (Deniz Otobüsü - yolcu taşıma).

Sefer saatlerini öğrenmek için İDO'nun web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Güzelyalı İskelesi'nden Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne, Bursa Şehir Merkezi'ne ve diğer tüm güzergahlara giden belediye otobüsleri mevcuttur. Otobüs kalkış saatleri, Deniz Otobüsü ve Hızlı Feribot Seferleri ile koordine edilmiştir.

Mudanya-Güzelyalı İskelesi arasında 2U Otobüs Seferleri bulunmaktadır. Bu güzergahın uzunluğu yaklaşık 2 km'dir. Güzelyalı İskelesi'nden Bursa'ya olan mesafe ise yaklaşık 25 km'dir.

Ayrıca F1 ring otobüs seferleri ile Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne de kolaylıkla ulaşabilirsiniz.