Bursa Teknik Üniversitesi öğrencilerine TEKNOFEST’te dört ödül

Bursa Teknik Üniversitesi öğrencilerinin tasarladığı Döner Kanat İHA, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknoloji Yarışmaları’nda birincilik elde etti. BTÜ ANTARES takımına birincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. BTÜ öğrencileri 2 farklı kategoride “En İyi Takım Ruhu Ödülü” alırken 1 takım ise Tarımsal İnsansız Kara Araçları Kategorisi’nde beşincilik elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 16:13

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrenci takımları, 2024 TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarında dört ödül kazandı.

BTÜ ANTARES Takımı TEKNOFEST Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Gıda ve Tarım Kategorisi'nde 1’nci oldu.

Yapay zekâ ile hayvan sürülerini, yırtıcı hayvanlardan korumak için döner kanat İHA geliştiren takıma ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

BTÜ BÜRKÜT Takımı Uçan Araba Simülasyon Kategorisi’nde, Remind Takımı ise Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Kategorisinde "En İyi Takım Ruhu Ödülü’nü aldı.

İKA Takımı ise Tarımsal İnsansız Kara Araçları Kategorisinde 5’nci oldu.

‘HEDEFİMİZ HER YIL DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATMAK’

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar ödül almaya hak kazanan öğrencileri tebrik ederek ‘Bir sene önce kurduğumuz Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü ile akademik aklı ve tecrübeyi öğrenci takımlarımıza sistematik olarak yansıtabiliyoruz. Bu sayede BTÜ takımları TEKNOFEST ve diğer tüm teknoloji yarışmalarından derecelerle dönüyor. Büyük başarılara imza atan öğrencilerimizin, sunduğumuz teknik eğitim, laboratuvar ve atölye olanakları ile her zaman yanındayız. Hedefimiz her yıl daha büyük başarılara imza atmak. Bu kapsamda tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.’ açıklamasında bulundu.