Nilüfer Belediyesi, NİLKOOP iş birliği ile ekolojik şartlarda ürettiği incirleri vatandaşlarla buluşturuyor. 20 dönümlük alanda yetiştirilen Bursa siyah inciri ve beyaz incir, Nilüfer Bostan satış noktalarında yerini alırken, aynı zamanda ihraç edilerek kent ekonomisine de katkı sağlıyor.
Tarım alanında yürüttüğü çalışmalarla yerel üretimi desteklemeye devam eden Nilüfer Belediyesi, sağlıklı ürünlerin tarladan sofraya ulaşım aşamasında tüm adımlarda yer alıyor. Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP) iş birliğinde, 350 dekarlık alanda ekolojik şartlarda sebze, meyve, buğday ve tıbbi aromatik bitki üretimi gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, 20 dönümlük arazide 125 incir ağacından 105'i Bursa siyah inciri olmak üzere toplam incir üretimi yapılıyor. Günlük yaklaşık 400 kilogram incir elde ediliyor.
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Fadıllı Mahallesi’ndeki bahçede ve Nilüfer Bostan satış noktalarında incelemelerde bulunarak, vatandaşları bu lezzetli incirlerden almaya davet etti.
Başkan Özdemir burada açıklamalarda bulunarak, "Nilüfer’in verimli topraklarında kimyasal ilaç kullanmadan, doğal yöntemlerle hem siyah hem de beyaz incir üretiyoruz. Bu süreçte, Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümran Ertürk hocamızın bilgi ve deneyimlerinden faydalanıyoruz. Hedefimiz, Nilüferli hemşehrilerimizin sofralarını lezzetli ve sağlıklı ürünlerle buluşturmak” ifadelerini kullandı.
Nilüfer’in ülke sınırlarını aşan ünlü siyah inciri, yurt dışında da büyük ilgi görüyor. Konuyla ilgili bilgi veren Şadi Özdemir, incirlerin bir kısmının yurt dışına ihraç edildiğini belirtti.