Bursa’nın örnek kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimi başladı

Yıldırım Belediyesi, Çınarönü Mahallesi Rezerv Yapı Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerine anahtarları teslim etmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 12:23

Bursa'nın Çınarönü Mahallesi'nde Rezerv Yapı Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı ve Yıldırım Belediyesi, hak sahiplerine anahtarlarını teslim etmeye başladı.

Yıldırım Belediyesi, 13 dönümlük alanda hayata geçirilen bu proje ile bölgeye modern bir görünüm kazandırdı. Proje kapsamında inşa edilen 262 konut, 8 bin 650 metrekare otopark, 2 bin 470 metrekare yeşil alan ve 4 bin 380 metrekarelik sosyal donatı alanları, kentsel dönüşüm çalışmalarının başarılı bir örneğini oluşturuyor.

Bu adım, Yıldırım'daki dönüşüm sürecine örnek teşkil ederek ilçede önemli bir ivme kazandıracak.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, güvenli konutlar ve sosyal donatı alanlarıyla desteklenen, gelişmiş ulaşım ağına sahip yaşam alanları yaratmak amacıyla ilçenin çeşitli noktalarında eş zamanlı kentsel dönüşüm projeleri yürüttüklerini belirtti.

127 HAK SAHİBİYLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Mollaarap Mahallesi'nde yaşanan heyelanın ardından bölgenin riskli alan olarak ilan edildiğini ve bu nedenle 140 bina sahibiyle tahliye işlemi gerçekleştirdiklerini aktaran Yılmaz, "Tahliye edilen binalardan 127'sinin sahipleriyle satın alma anlaşması sağladık. Ayrıca, 13 bina sahibiyle de Çınarönü Rezerv Yapı Alanı'ndaki taşınmazlar için uzlaşma sağladık. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız tamamlanmak üzere ve hak sahipleri artık yeni evlerine yerleşiyor. Mollaarap Bölgesi'ni kapsayan Hünkar Korusu için de projelerimize başladık" ifadelerini kullandı.

11 FARKLI NOKTADA DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm projelerinde "gönüllülük" ilkesinin öncelikli hedefleri olduğunu belirten Başkan Oktay Yılmaz, Yıldırım Belediyesi’nin ilçenin 11 farklı noktasında dönüşüm çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Özel sektöre sağladıkları destekle birlikte bu bölgelerde inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini vurgulayan Yılmaz, toplamda yaklaşık 500 bin metrekare alanda kamu destekli 26 kentsel dönüşüm projesinin yürütüldüğünü aktardı.

“GÖNÜLLÜLÜK ESASIYLA HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Yıldırım gibi büyük bir şehirde dönüşüm çalışmalarının sadece belediye aracılığıyla gerçekleştirilemeyeceğine dikkat çeken Yılmaz, “Hemşehrilerimizin ve özel sektörün bu süreçte aktif rol alması oldukça önemli. Kentsel dönüşüm projelerimizi, kamunun, özel sektörün ve vatandaşlarımızın katkılarıyla gönüllülük esasıyla hayata geçireceğiz. Unutmayalım ki asıl tehlike, deprem değil güvensiz binalardır. Bu nedenle Yıldırım'ı yenileyerek daha güvenli hale getiriyoruz. Yıldırım için büyük hayaller kuruyor, büyük dönüşümler gerçekleştiriyoruz” dedi.