Bursa Nilüfer'de Balkan Panayırı coşkusu

12. Görükle Balkan Panayırı, binlerce kişinin katılımıyla başladı. İlk gün sahne alan Haluk Levent, unutulmaz şarkılarıyla Bursalılara büyük coşku yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 17:23

Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin de destek verdiği 12. Görükle Balkan Panayırı, coşkuyla başladı. Nilüfer Belediyespor Kulübü ve Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sanat Derneği'nin de katkılarıyla zenginleşen panayır, Balkan Mahallesi'nde bulunan Görükle Göçmen Konutları Pazar Alanı'nda iki gün boyunca sürecek.

Panayıra CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Bulgaristan Hak ve Özgürlük Hareketi İttifakı Genel Başkanı Doç. Dr. Cevdet Çakırov, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılım gösterdi.

'BALKANLAR, ZENGİN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASIYLA HEPİMİZİN ORTAK DEĞERİ'

Eşi Nuray Özdemir ile sahneye çıkarak açılış konuşması yapan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 'Balkanlar, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla hepimizin ortak değeri. Balkanlarla olan kültürel köprülerimizi güçlendirmek ve çeşitliliğimiz paylaşmak için panayırımızda bir aradayız. 12 yıldır düzenlediğimiz bu panayır, yalnızca bir eğlence değil, aynı zamanda bir dayanışma ve iş birliği ortamı yaratma fırsatı. Birlikte daha güçlü, daha uyumlu bir toplum olmanın yolu buradan geçiyor. Bulgaristan, Romanya, Kosova, Yunanistan ve Bosna-Hersek'te 8 kardeş kentimiz var. Böylece kültürel ve sosyal bağlarımızı güçlendiriyor ve ortak projeleri hayata geçiriyoruz. Bunun yanında Balkanların kültürel zenginliğini koruyarak yaşatmak için Balkan dernekleri ile birçok etkinlikte iş birliği yapıyoruz.'  açıklamasında bulundu.

Başkan Şadi Özdemir, konuşmasını 27 Ekim'de Bulgaristan'daki seçimlerde, Türk kökenli parlamenterlere destek isteyerek sonlandırdı.

BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan da yaptığı konuşmada, 'Balkan göçmenleri olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşehrisi olmaktan gurur duyuyoruz. Çalışkanlığı ve Cumhuriyet değerlerine bağlılığı ile bilinen bir topluluğuz ve kültürümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz.' ifadelerine yer verdi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız yaptığı konuşmada, 'Panayır demek şenlik demek, birlik demek, sevgi demek, gelenek demek.' dedi. 

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ise 'CHP demek Balkan demek. Bu panayır, ortak kültürümüzü yaşatmamız açısından büyük bir öneme sahip. Birlikte yol yürümeye ihtiyacımız var. Bu panayırda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu panayır sonsuza dek sürecek.' açıklamasında bulundu. 

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk de, panayırların en güzelinin Nilüfer'de düzenlendiğini dile getirerek Bursa'yı Bursa yapan tüm değerlerin içinde Balkanların izi olduğuna işaret etti. 

Bulgaristan Hak ve Özgürlük Hareketi Genel Başkanı Doç. Dr. Cevdet Çakırov, vatandaşlara panayırda iyi eğlenceler dileyerek, 27 Ekim seçimleri için destek çağrısı yaptı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte sahneye çıkarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Nilüfer'de düzenlenen 12. Görükle Balkan Panayırı'nın ilk gününde müzik tutkunları unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren birbirinden eğlenceli etkinliklerin ardından sahne, enerjik bir DJ performansıyla hareketlendi. Ardından sahneye çıkan Elvan Demir, Balkan müziğinin eşsiz melodilerini seslendirdi.

Günün sürprizi ise hiç şüphesiz Anadolu Rock'ın efsane ismi Haluk Levent oldu! Binlerce kişinin coşkuyla karşıladığı Levent, unutulmaz şarkılarıyla herkesi ayağa kaldırdı. Enerjik sahne performansı ve etkileyici sesi ile izleyicilerden tam not alan Levent, geceye damgasını vurdu.

Görükle Balkan Panayırı'nın ikinci günü de birbirinden renkli etkinliklerle dolu... Bugün sahnede Bulgaristan'ın sevilen sanatçısı Vanya olacak. Balkan müziğinin büyülü atmosferinde unutulmaz bir gece yaşamak isteyenleri, panayır alanına bekliyoruz. Müzik, dans ve lezzetlerin bir araya geldiği bu özel etkinlikte hem eğlenecek hem de farklı kültürleri keşfetme fırsatı bulacaksınız.