Bursa merkezli 3 ilde 31 adrese baskın! Bir suç örgütü çökertildi

Bursa merkezli Konya ve Bolu’da İsmail Hakkı Z. liderliğindeki organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 31 adrese baskın düzenlendi. Yakalanan 26 zanlıdan 22'si tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 13:13

Bursa merkezli üç ilde suç işlediği iddia edilen organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 26 zanlıdan 22'si tutuklandı.

Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı'nın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile diğer birimlerin katılımıyla yapılan operasyon, İsmail Hakkı Z. liderliğindeki suç örgütüne karşı yürütüldü.

EŞ ZAMANLI BASKINLAR DÜZENLENDİ

Ekipler, yasaklı madde ticareti, insan ticareti, c*nsel istismar ve f*hşa teşvik gibi suçlamalarla zanlıları yakalamak amacıyla Bursa’nın Orhangazi, İznik ve Yenişehir ilçeleri ile Konya’nın Beyşehir ilçesi ve Bolu'da eş zamanlı baskınlar düzenledi.

DUR İHTARINA UYMADILAR

Baskınlarda bazı zanlılar, Orhangazi'de jandarmanın dur ihtarına uymayarak otomobille kaçmaya çalıştı. Araçlarını tarım arazisinde bırakan şüpheliler, kovalamaca sonucu yakalandı. Operasyon kapsamında çok sayıda yasaklı madde, hassas terazi, ruhsatsız s*lah ve nakit para ele geçirildi.

BAĞIMLI HALE GETİRİP SUÇA ZORLADILAR

Zanlıların, bağımlı hale getirdikleri mağdurları "torbacı" olarak kullanıp f*hşa teşvik ettikleri, psikolojik baskı uygulayarak suç işlemeye zorladıkları iddia edildi.

Aralarında 8 kadının da bulunduğu 26 şüpheli, İl Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından güvenlik önlemleri eşliğinde Orhangazi Adliyesi'ne sevk edildi.

22 TUTUKLAMA

Savcılık sorgularının ardından nöbetçi hakimliğe çıkarılan şüphelilerden, İsmail Hakkı Z. dahil 22'si "suç işlemek için örgüt kurmak, yasaklı madde ve insan ticareti, f*hşa teşvik" suçlarından tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.