Bursa Gastronomi Festivali 3 günde 500 bin kişiyi ağırladı

Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali, üç gün boyunca 500 bin ziyaretçiyi ağırladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, festivalin final etkinliği olan Fettah Can konserine vatandaşları davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 15:26

Bursa’nın eşsiz lezzetlerini ve nadir tatlarını tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmak için düzenlenen 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali, üçüncü gününde de etkinliklerle dolu bir program sundu. Festival, üç gün boyunca toplamda 54 farklı etkinlik ve 142 stant ile ziyaretçilere kapılarını açtı. Etkinliği yaklaşık 500 bin kişi ziyaret etti.

3 Gün Boyunca 500 Bin Ziyaretçi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla organize edilen 3. Gastronomi Festivali, üçüncü gününde de renkliliği ve çeşitliliğiyle dikkat çekti. Festivalde, 5 tonluk Bursa süt helvası ile rekor denemesi yapıldı. 7 farklı ülkeden 8 şehir ve iki yabancı şefin katılımıyla düzenlenen etkinliklerde, Türkiye’nin dört bir yanından 500’ün üzerinde şef ve aşçı da yer aldı.

Katılımcılara görsel bir şölen sunan ‘Bursa Lezzetleri ve Gastronomi Müzesi’, festivalin önemli noktalarından biri oldu.

Toplamda 49 katılımcı firma, 6 sponsor firma, 42 üretici kadın derneği ve kooperatifi, 5 belediye iştiraki, 17 ilçe belediyesi, 11 gastronomi derneği, 8 yabancı kardeş şehir ve 6 büyükşehir belediyesi müdürlüğünün katkılarıyla 144 stant yer aldı. Bu kapsamlı organizasyonu, üç gün boyunca 500 bine yakın gastronomi meraklısı gezdi.

Fettah Can Konseri

Festivalin son gününde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, Büyükşehir Belediyesi ve iştirak şirketlerinin lezzet çadırları ile alandaki stantları ziyaret etti. Başkan Bozbey, festivalin final etkinliği olan Fettah Can konserine tüm Bursalıları davet etti.

Gastronomi Sohbetleri

Festivalin üçüncü gününde gerçekleştirilen ‘Gastro Söyleşi’ bölümünde gastronomi turizminin önde gelen isimleri sahne aldı. Serkan Durmuş, Şef Dr. Esat Özata, Tuğçe Aksulu ve Önder Uçar’ın moderatörlüğünde düzenlenen söyleşilerde, gastronominin püf noktaları Öğr. Gör. Hakan Güleç, Zehra Nur Biricik, Şef Yağız İzgül, Enes Kavan, Yüksel Aktaş, Burçin Bulurman, Metin Koyun, Hasan Açar, Ercan Akman ve Adem Buluş’un katılımıyla tartışıldı.

Minik Şefler Mutfakta

Festival boyunca düzenlenen yarışmalarda, 7’den 70’e herkes yeteneklerini sergiledi. Bursa Aşçılar Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen ‘Amatör Şefler Yarışıyor’ etkinliğinde lise öğrencileri mutfaktaki becerilerini gösterdi. Emirhan Yılmaz’ın sunduğu ‘Çınarlık Lezzetlerle Aynı Sofrada’ Kahoot! yarışmasında Bursalılar sürpriz hediyeler kazandı. Akademisyen Şef Fatih Yıldırım’ın rehberliğinde düzenlenen ‘Annem ve Babamla Yemeğe Sevgi Kattık’ yarışmasında çocuklar, önlüklerini giyip yemek yaptı. ‘Gelenekten Geleceğe Bursa Mutfağı Yarışması’nda ise unutulmaya yüz tutmuş geleneksel yemekler yeniden hayat buldu. Bursa Fırıncılar Pastacılar ve Unlu Mamulleri Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan ‘Minik Şefler Yarışıyor’ yarışmasında minikler, hamura farklı şekiller vererek yeteneklerini sergiledi.

Ziyaretçiler, birbirinden güzel lezzetlerin tadına bakma fırsatını bulurken, Esra Turan, Barış Aşkan ve Damla Elbi ile Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Orkestrası’nın eşlik ettiği Şef Dr. Aysel Gürel Gastro Müzik Korosu’nun konserlerinde doyasıya eğlendi.