Bursa'dan dünyaya baklava: 100 ülkeye tatlı satıyor

Bursa'da seyyar tezgahta börek satarak gıda sektörüne adım atan Yüksel Aktaş, bugün kurduğu modern üretim tesisi ile 100 ülkeye baklava gönderiyor. Yüksel Aktaş'ın 10 bin metrekarelik üretim tesisi, yüksek teknolojisi ve ihracat odaklı yapısıyla dikkat çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2025 21:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2025 21:09

Bursa'da gıda sektöründe 50 yıldan fazla bir süredir faaliyet gösteren Yüksel Aktaş, 12 yaşında başladığı seyyar tezgahtan, bugün 100 ülkeye ihracat yapan bir markaya dönüştü. 1970 yılında su böreği ve baklava satarak sektöre adım atan Aktaş, 1983 yılında açtığı ilk dükkanla büyümeye başladı.

Yüksel Aktaş'ın kurduğu firma, şu anda 200 çeşit baklava ve farklı tatlılarla sektördeki yerini sağlamlaştırmış durumda.

Aktaş, hızla artan talep üzerine, Bursa Nilüfer ilçesinde 10 bin metrekarelik modern bir üretim tesisi açtı. Bu tesiste 200 kişi istihdam ediliyor ve üretimde kullanılan makineler, el değmeden hamur yoğurma ve açma makineleri gibi son teknoloji cihazlarla donatılmış.

İHRACATLA DÜNYA ÇAPINDA BAŞARI

Yüksel Aktaş, üretim tesisinin ihracat odaklı olarak inşa edildiğini belirtti. "Şu anda 5 kıtada 100 ülkeye ihracat yapıyoruz. Rusya, Çin, ABD, Suudi Arabistan, Almanya, Fransa ve Dubai başta olmak üzere birçok ülkeye ürün gönderiyoruz. Tesisimizde 350-400 kişilik kapasiteye sahip bir üretim alanı mevcut. Bu büyüklükteki tesisi, Bursa'ya kazandırdık ve burada ürettiğimiz baklavayı dünya çapında tanıtmayı amaçlıyoruz." dedi.

Tesislerinde ayrıca AR-GE merkezi de bulunan Aktaş, yeni ürün ve tatlı reçeteleri geliştirmek için Bursa Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile iş birliği yapıyor. "Sıfırın altında 18 derecede 1 yıl dayanan baklava üretiyoruz. Bu teknoloji sayesinde ürünlerimiz taze kalabiliyor ve dünya çapında birçok pazara ulaşabiliyor.” diyerek üretim süreçlerini anlattı.

RAMAZAN AYINDA TALEP ARTIŞI

Ramazan ayında baklava satışlarının arttığını belirten Aktaş, fıstıklı ve cevizli baklavanın öne çıktığını ifade etti. "Soğuk baklava ve sütlü Nuriye tatlısı, Ramazan ayında olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor. Ayrıca güllaç da rağbet gören ürünlerimiz arasında. Ramazan boyunca müşterilerimiz her akşam gelip baklava alıyorlar." dedi.