Bursa'da yetiştirilen bu meyvelerin faydası saymakla bitmiyor!

Bursa'nın verimli topraklarında yetişen ahududu, aronya, böğürtlen ve frenk üzümü gibi meyveler birçok kişi tarafından sevilerek tüketiliyor. Bu meyvelerin faydaları ise saymakla bitmiyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 22:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 22:52

Türkiye’de en önemli geçim kaynaklarından birini tarım oluşturur. Bu anlamda Bursa bir tarım şehri olarak ülke ekonomisine büyük katkı sağlar. Kentin verimli toprakları birçok ürünün yetişmesine olanak tanır.

İkliminin elverişliliği dolayısıyla Bursa, kaliteli böğürtlen, ahududu, aronya ve frenk üzümü gibi meyvelerin yetiştiği bir kenttir.

Bu meyvelerin sağlığa büyük katkıları vardır. 

AHUDUDUNUN FAYDALARI NELERDİR?

C vitamini, manganez ve antioksidanlar açısından zengindir. Kalp sağlığı, bağışıklık sistemi ve cilt sağlığı için faydalıdır.

ARONYANIN FAYDALARI NELERDİR?

Antioksidan içeriği oldukça yüksektir. Kanserle mücadelede, kalp sağlığında ve bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili olduğu düşünülmektedir.

BÖĞÜRTLENİN FAYDALARI NELERDİR?

C vitamini, lif ve manganez açısından zengindir. Sindirim sistemi sağlığı, göz sağlığı ve bağışıklık sistemi için faydalıdır.

FRENK ÜZÜMÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?

C vitamini, potasyum ve antioksidanlar açısından zengindir. Kalp sağlığı, bağışıklık sistemi ve sindirim sistemi için faydalıdır.