Bursa’da ulaşımda yeni uygulama! "Gittiğin Kadar Öde" dönemi başlıyor

Bursa’da toplu ulaşımda "Gittiğin Kadar Öde" dönemi başlıyor. BursaRay'da geçerli olacak ve 17 Eylül 2024 Salı günü itibariyle hayata geçecek uygulama neleri kapsıyor? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 15:32

Bursa’da toplu taşımayı kullananlar için yeni bir uygulama hayata geçiriliyor.

BURULAŞ tarafından yapılan açıklamada, 17 Eylül 2024 Salı günü saat 00:00’dan itibaren “Gittiğin Kadar Öde” uygulamasının hayat geçirileceği açıklandı.

Bu yeni sistemle birlikte, toplu taşımada daha adil ve esnek bir ücretlendirme politikası amaçlanıyor.

Yolcular bu sistemle birlikte artık sadece seyahat ettikleri mesafe kadar ödeme yapacak ve böylece toplu taşıma deneyimi daha ekonomik hale gelecek.

TARİFE VE İADE KOŞULLARI BELLİ OLDU

Yeni tarife ve iade detayları şu şekilde olacak.

BursaRay tam ücret tarifesi üzerinden; 1-5 istasyon arası yolculuk yapan yolculara 5,00 TL, 6-11 istasyon arası yolculuk yapanlara ise 2,00 TL iade yapılacak. 12 istasyon ve üzeri yolculuklarda iade uygulanmayacak.

Tam BursaKart ve vizesi geçmiş kart tiplerinde de (örneğin; vizesi bitmiş kişiselleştirilmiş kartlar, öğrenci, öğretmen kartları)  iade uygulanacak.

BursaRay’a yapılan binişlerde aktarma indirimi alan yolcular, iade sisteminden yararlanamayacak.

Örneğin, otobüs ile başlayan ve ardından BursaRay’a aktarma yapılan bir yolculukta, aktarma indirimi uygulandığı için “Gittiğin Kadar Öde” kapsamında ekstra bir indirim yapılmayacak.

İade süresi, yolcunun ilk binişinden itibaren 90 dakika olarak belirlendi. İade alabilmek için yolculuğun ilk biniş noktasının BursaRay olması gerekiyor.

Bu durumda iade sistemi devreye girecek. T2 tramvay hattı ile sanal kart ile yapılan ödemeler iade sistemine dahil olmayacak.

Bu yenilikle, toplu taşımada daha esnek bir fiyatlandırma sunularak hem şehrin ekonomisine hem de vatandaşların bütçesine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

“HER DURAK İÇİN ADİL ÜCRETLENDİRME”

BURULAŞ yaptığı açıklamada, “Bursa halkına daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “Gittiğin Kadar Öde” uygulaması ile her durak için adil bir ücretlendirme sunarak yolcularımıza daha konforlu bir toplu taşıma deneyimi sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerine yer verildi.