Bursa'da ücretsiz kurslara katıldılar, hayallerine bir adım daha yaklaştılar

Gürsu Belediyesi'nin Millet Kıraathanesi'nde düzenlenen ücretsiz kurslara katılan 165 öğrenciden 105'i üniversite sınavını kazanarak hayallerine bir adım daha yaklaştı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 10:22

2021'den beri Gürsu Belediyesi tarafından Tarihi Gürsu Değirmeni'nde düzenlenen ücretsiz YKS ve KPSS kurslarına katılan öğrenciler, alanında uzman öğretmenlerden destek alarak sınavlara hazırlandı. Bu sayede öğrenciler, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde okuma fırsatı buldu.

ÜCRETSİZ EĞİTİM PROGRAMLARI

Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'nün iş birliğiyle hayata geçirilen ücretsiz eğitim programları sayesinde, öğrenciler üniversite sınavlarına daha iyi hazırlanma fırsatı buluyor.

Geçen yıl Gürsu'da düzenlenen kurslara katılan 165 öğrenciden 105'i üniversite sınavını başarıyla tamamladı. Bu yıl da 30 Eylül'de başlayacak olan kurslara 80 öğrenci kayıt yaptırdı.

BAŞKAN IŞIK’TAN TEBRİK

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ‘Başarı elde eden tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. %70’ten fazla bir başarı ortalamamız var. Bu da belediye imkanları ile mucizeleri oluşturmak demek.’ açıklamasında bulundu.

NE ZAMAN AÇIK?

Hafta içi her gün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet veren tarihi binada, kütüphane ve çalışma salonlarının yanı sıra bahçe ve kafeterya da bulunuyor. Burada öğrenciler, öğretmenler ve kitapseverler ücretsiz çay ve çorba eşliğinde dinlenme fırsatı buluyor.

ÖĞRENCİLERİN GELİŞİMİNE KATKI

Değirmen Millet Kıraathanesi bünyesindeki 3000 kitaplık kütüphane, sınırsız internet ve tablet kullanımının yanı sıra ücretsiz YKS-KPSS kursları, deneme sınavları ve uzmanlar tarafından verilen eğitimlerle öğrencilere destek oluyor. Ayrıca kültürel ve sosyal etkinliklerle de öğrencilerin gelişimine katkı sağlanıyor.